пʼятницю, 1 лютого 2013 р.

ЖОВТЕНЬ 2013

Жовтень 1 Вівторок
1 (18) Прп. Євменія, єп. Гортинського, чудотворця.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свята двічі, Слава: прп., І нині: свята. Катизми чергові і сідальний свята. Псалом 50. Канонів 2: перший свята, другий прп. По 9-ій – світильний прп. Слава, І нині: світильний свята. Стиховня – вся свята. Тропар прп., Слава, І нині: свята.

Часи: тропар свята, також на 3-му і 9-му ще Слава: прп., кондаки – поперемінно, тобто: на 1-му і 6-му – свята, на 3-му і 9-му – прп.

Літургія: Антифони перших два – з самого свята, третій – загальний з приспівом свята, також і „Прийдіте, поклонімся” з приспівом свята. Тропар свята, Слава, І нині: кондак свята і трисвяте. Прокімен, алилуя і причасний – свята, апостол і євангелія – дня. Гал. 204 зач.; 2, 21-3, 7. Єв. – Мр. 22 зач.; 6, 1-7. Замість „Достойно” – ірмос 9-ої пісні канону свята з його приспівом.

Вечірня: Катизма чергова. На “Господи взиваю” – 6 стихир: свята – 3 і мчч. – 3. Слава: мчч., І нині: свята. На стиховні: стихири свята. Тропар мчч., Слава, І нині: свята. Відпуст середній з поминанням служби свята і мчч.

Жовтень 2 Середа
2 (19) Свв. мчч. Трофима, Савватія й Доримедонта.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свята двічі, Слава: мчч., І нині: свята. Катизми чергові і сідальний свята. Псалом 50. Канонів 2: перший свята, другий мчч. По 9-ій – світильний мчч. Слава, І нині: світильний свята. Стиховня – вся свята. Тропар мчч., Слава, І нині: свята.

Часи: тропар свята, також на 3-му і 9-му ще Слава: мчч., кондаки – поперемінно, тобто: на 1-му і 6-му – свята, на 3-му і 9-му – мчч.

Літургія: Антифони перших два – з самого свята, третій – загальний з приспівом свята, також і „Прийдіте, поклонімся” з приспівом свята. Тропар свята, Слава, І нині: кондак свята і трисвяте. Прокімен, алилуя і причасний – свята, апостол і євангелія – Ап. – Гал. 207 зач.; 3, 15-22. Єв. – Мр. 23 зач.; 6, 7-13. Замість „Достойно” – ірмос 9-ої пісні канону свята з його приспівом.

Вечірня: Катизма чергова. На “Господи взиваю” – 6 стихир: свята – 3 і мчч. – 3. Слава: мчч., І нині: свята. На стиховні: стихири свята. Тропар мчч., Слава, І нині: свята. Відпуст середній з поминанням служби свята і мчч.

Жовтень 3 Четвер
3 (20) Свв. мчч. і ісп. – великого князя Михаїла і боярина його Теодора, чернігівських чудотворців. Св. влкмч. Євстратія і тих, що з ним.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свята двічі, Слава: мчч., І нині: свята. Катизми чергові і сідальний свята. Псалом 50. Канонів 2: перший свята, другий мчч. По 9-ій – світильний мчч. Слава, І нині: світильний свята. Стиховня – вся свята. Тропар мчч., Слава, І нині: свята.

Часи: тропар свята, також на 3-му і 9-му ще Слава: мчч., кондаки – поперемінно, тобто: на 1-му і 6-му – свята, на 3-му і 9-му – мчч.

Літургія: Антифони перших два – з самого свята, третій – загальний з приспівом свята, також і „Прийдіте, поклонімся” з приспівом свята. Тропар свята, Слава, І нині: кондак свята і трисвяте. Прокімен, алилуя і причасний – свята, апостол і євангелія – Ап. – Гал. 208 зач.; 3, 23-4, 5. Єв. – Мр. 25 зач.; 6, 30-45. Замість „Достойно” – ірмос 9-ої пісні канону свята з його приспівом.

Вечірня: Катизма чергова. На “Господи взиваю” – 6 стихир: усі – свята; Слава, І нині: свята. Нема входу, ані читань. Стиховня ціла – свята, з великої вечірні. На кінці: тропар свята один. Відпуст середній з поминанням свята.

Жовтень 4 П'ятниця
4 (21) Віддання празника Воздвиження.
Св. ап. Кодрата, що в Магнисії.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свята двічі, Слава, І нині: знову раз. Катизми чергові з сідальними свята і відразу псалом 50 та канон. Канон і все інше до кінця утрені – саме так, як у саме свято. Канон свята. На 9-ій пісні „Чеснішу” не співаємо, але приспіви святкові до ірмосів і тропарів канону. По 9-ій – світильний свята. Хвалитні стихири свята – 4, Слава, І нині: свята. Після великого славослов’я – тропар свята. Відпуст великий з поминанням свята і святого.

Часи: тропар і кондак свята.

Літургія: Антифони перших два – з самого свята, третій – загальний з приспівом свята, також і „Прийдіте, поклонімся” з приспівом свята. Тропар свята, Слава, І нині: кондак свята і трисвяте. Прокімен, алилуя і причасний – свята, апостол і євангелія – дня. Ап. – Гал. 210 зач.; 4, 3-21. Єв. – Мр. 26 зач.; 6, 45-53. Замість „Достойно” – ірмос 9-ої пісні канону свята з його приспівом.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 свщмч., 3 Октоїха; Сл.: свщмч., І нині: догмат 5-го гласу. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свщмч., Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря свщмч. Відпуст великий з поминанням цілого тижня і свщмч.

Жовтень 5 Субота
5 (22) Св. свщмч. Фоки, єп. Синопійського.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар свщмч. (2), Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря свщмч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Пс. 50. Канон: якщо Господній або Богородичний храм – канонів 3: храму, свщмч. та Октоїха. Якщо храм святого, канонів 3: свщмч., храмового святого та Октоїха. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: свщмч., І нині: його богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свщмч., Сл., І нині: богородичний відпустовий за гласом тропаря свщмч. і за днем тижня. Відпуст великий з поминанням усього тижня і свщмч.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – свщмч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 1 Кор. 132 зач.; 4, 17-5, 5. Єв. – Мт. 97 зач.; 24, 1-13.

Вечірня: “Блажен муж”. На “Господи, взиваю” 10 стихир: 7 неділ., 3 прп., Сл.: прор., І нині: догмат 6-го гласу. Прокімен дня. Стиховня неділ. По “Отче наш” тропар воскресний, Сл.: прор., І нині: богородичний з неділ. за гласом тропаря прор. Великий відпуст з помин неділі і прор.

Жовтень 6 Неділя
6 (23) Неділя 15-та по Зісланні Святого Духа. Глас 6. Єв.4
Зачаття чесного славного пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Йоана.

Утреня: по “Бог Господь” тропар воскресний, Сл.: прор., І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Катизми черг., сідал. неділ., “Ангельський собор”, іпакой, степенна та прокімен 6-го гласу. Єв. – Лк. 112 зач.; 24, 1-12. “Воскресіння Христове”. Пс. 50. Стихира неділ. Канон воскресний і прор. На 9-ій пісні – “Чеснішу від херувимів”. По 9-ій – «Свят Господь Бог наш» і світильний воскресний, Сл.: прор., І нині: богородичний воскресного світильного. Хвалитних стихир – 8 воскресних, Сл.: стихира євангельська, І нині: “Преблагословенна”. По вел. славослов’ї тропар «Воскресши з гробу». Відпуст великий з поминанням служби воскресної і прор.

Часи: на всіх тропар воскресний, Слава: на 3-му і 9-му – тропар прор., на 6-му – храму. Кондаки: на 1-му – воскресний, на 3-му і 9-му – прор., на 6-му храму.

Літургія: антифони воскресні. Тропар воскресний, Сл.: кондак воскресний, І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Прокімен воскресний. Ап. – 2 Кор. 176 зач.; 4, 6-15. Єв. – Мт. 92 зач.; 22, 35-46. Причасний «Хваліте».

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 первомчц., Сл.: первомчц., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар первомчц., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря первомчц. і за днем тижня.

Жовтень 7 Понеділок
7 (24) Тиждень 16-ий по Зісланні Святого Духа.
Св. первомчц. й рівноап. Теклі.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар первомчц. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря первомчц. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та первомчц. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. первомчц., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар первомчц., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря первомчц. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – первомчц.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Гал. 211 зач.; 4,28-5,10. Єв. – Мр. 27 зач.; 6,54-7,8.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 прп., Сл.: прп., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Жовтень 8 Вівторок
8 (25) Прп. Євфросинії.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прп. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. прп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Гал. 212 зач.; 5, 11-21. Єв. – Мр. 28 зач.; 7, 5-16.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” стихир – 8 всі ап. Слава: ап., І нині: 1-й богородичний (догмат). Прокімен дня і три читання ап.: 1 Ів. 4:20-5:5, 1 Ів. 3:21-4:6, 1 Ів. 4:9-16. Стихири на литії ап.. Стиховня ап., зі своїми приспівами. На благословенні хлібів: Тропар ап., двічі і Богородице Діво раз. Відпуст великий з поминанням тільки служби ап.

Жовтень 9 Середа
9 (26) +Переставлення св. ап. і єв. Йоана Богослова.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар ап. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря ап. Катизми чергові з сідальними ап., також полієлей з величаннями і пополієлейний сідальний ап. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Єв. Ів. 67 зач.; 21:15-25. Пс. 50, і стихира ап. Канонів 2: перший Богородиці, другий ап. По 9-ій – світильний ап. Хвалитні стихири ап. – 4. Слава, І нині: богородичний. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар ап., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря ап. Відпуст великий з поминанням тільки служби ап.

Часи: тропар і кондак ап.

Літургія: Все – тільки ап. Ап. – 1 Ів. 73 зач.; 4:12-19. Єв. – Ів. 61 зач.; 19:25-27, 21:24-25.

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 мч.; 3 прп., Сл.: прп., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мч., Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Жовтень 10 Четвер
10 (27) Св. мч. Калістрата і дружини його. Прп. Ніла, основника й ігумена монастиря Криптоферратського.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мч. (2), Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, мч. та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, мч. Сл.: світил. прп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мч., Сл. прп., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – мч. та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Еф. 216 зач.; 1, 1-9. Єв. – Мр. 30 зач.; 7, 24-30.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” стихир – 6 всі прп. Слава: прп, І нині: 1-й богородичний (догмат). Прокімен дня і три читання прп: Муд. 3:1-9, Муд. 5:15-6:3, Прип. 2:1-9. Стиховня ціла прп., зі своїми приспівами. Сл.: прп., І нині: богородичний з неділ. за гласом «Слава». Тропар прп., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря прп. Відпуст великий з поминанням тільки служби прп.

Жовтень 11 П’ятниця
11 (28) + Прп. ісп. Харитона. Св. В'ячеслава, князя чеського. Собор прпп. отців Печерських, що спочивають у ближніх печерах прп. Антонія.
Утреня: по „Бог Господь”: тропар прп. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря прп. Катизма чергова з сідальними прп., також полієлей з величаннями. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Єв. Мт. 43 зач.;11:27-30. Пс. 50, і стихира прп. Канонів 2: перший Богородиці, другий прп. По 9-ій – світильний прп. Хвалитні стихири прп. – 4. Слава: прп., І нині: богородичний, за гласом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар прп., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря прп. Відпуст великий з поминанням тільки служби прп.

Часи: тропар і кондак прп.

Літургія: все – тільки прп. Апостол і євангелія спочатку – Ряд.: Ап. Еф. 217 зач.; 1, 7-17. Єв. – Мр. 32 зач.; 8, 1-10. Прп.: Ап. – 2 Кор. 176 зач.; 4, 6-15. Єв. – Лк. 24 зач.; 6, 17-23.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 прп., 3 Октоїха; Сл.: прп., І нині: догмат 6-го гласу. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря прп. Відпуст великий з поминанням цілого тижня і прп.

Жовтень 12 Субота
12 (29) Прп. Киріяна самітника.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прп. (2), Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Пс. 50. Канон: якщо Господній або Богородичний храм – канонів 3: храму, прп. та Октоїха. Якщо храм святого, канонів 3: прп., храмового святого та Октоїха. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: прп., І нині: його богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богородичний відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня. Відпуст великий з поминанням усього тижня і прп.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 1 Кор. 146 зач.; 10, 23-28. Єв. – Мт. 101 зач.; 24, 34-44.

Вечірня: “Блажен муж”. На “Господи, взиваю” 10 стихир: 7 неділ., 3 свщмч., Сл.: свщмч., І нині: догмат 7-го гласу. Прокімен дня. Стиховня неділ. По “Отче наш” тропар воскресний, Сл.: свщмч., І нині: богородичний з неділ. за гласом тропаря свщмч. Великий відпуст з помин неділі і свщмч.

Жовтень 13 Неділя
13 (30) Неділя 16-та по Зісланні Святого Духа. Глас 7. Єв. 5.
Св. свщмч. Григорія, єпископа Вірменії Вірменії.

Утреня: по “Бог Господь” тропар воскресний, Сл.: свщмч., І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Катизми черг., сідал. неділ., полієлей, “Ангельський собор”, іпакой, степенна та прокімен 7-го гласу. Єв. – Лк. 113 зач.; 24, 12-35. “Воскресіння Христове”. Пс. 50. Стихира неділ. Канон воскресний і свщмч. На 9-ій пісні – “Чеснішу від херувимів”. По 9-ій – «Свят Господь Бог наш» і світильний воскресний, Сл.: свщмч., І нині: богородичний воскресного світильного. Хвалитних стихир – 8 воскресних, Сл.: стихира євангельська, І нині: “Преблагословенна”. По вел. славослов’ї тропар «Сьогодні спасіння світу». Відпуст великий з поминанням служби воскресної і свщмч.

Часи: на всіх тропар воскресний, Слава: на 3-му і 9-му – тропар свщмч., на 6-му – храму. Кондаки: на 1-му – воскресний, на 3-му і 9-му – свщмч., на 6-му храму.

Літургія: антифони воскресні. Тропар воскресний, Сл.: кондак воскресний, І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Прокімен воскресний. Ап. – 2 Кор. 181 зач.; 6, 1-10. Єв. – Мт. 105 зач.; 25, 14-30. Причасний «Хваліте».

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” – 8 стихир свята. Слава, І нині: свята. Прокімен дня. Три читання свята: Бут. 28:10-17, Єзекиїла 43:27-44:4, Прип. 9: 1-11. На литії всі стихири – свята. На стиховні: стихири свята. На благословенні хлібів: тропар свята тричі. Відпуст великий з поминанням свята.

Жовтень 14 Понеділок
14 (1) Тиждень 17-ий по Зісланні Святого Духа.
+ Покров Пресвятої Богородиці. Св. ап. Ананії, одного з сімдесятьох. Прп. Романа Сладкопівця.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свята двічі, Слава, І нині: свята. Катизми чергові з сідальними свята, полієлей і величання, і пополієлейний сідальний свята. Степенна 4-го гласу, 1-й антифон. Прокімен, євангелія і стихира свята. Єв. – Лк. 4 зач.; 1:39-49,56. Псалом 50. Канон свята. На 9-ій пісні „Чеснішу” не співаємо, але приспіви святкові до ірмосів і тропарів канону. По 9-ій – світильний свята. Хвалитні стихири свята – 4, Слава, І нині: свята. Після великого славослов’я – тропар свята. Відпуст великий з поминанням свята.

Часи: тропар і кондак свята.

Літургія: антифони повсякденні, тропар, кондак, прокімен, алилуя, причасний свята. Ап. – Євр. 320. зач.; 9:1-7. Єв. – Лк. 54 зач.; 10:38-42,11:27-28.

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 свщмч.; 3 мчц., Сл.: мчц., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свщмч., Сл. мчц., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчц. і за днем тижня.

Жовтень 15 Вівторок
15 (2) Св. свщмч. Кипріяна. Св. мчц. Юстини. Св. Андрея, Христа ради юродивого.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар свщмч. (2), Сл. мчц., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчц. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, свщмч. та мчц. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, свщмч. Сл.: світил. мчц., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свщмч., Сл. мчц., І нині: богород. за гласом тропаря мчц. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – свщмч. та 9-му – мчц.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Еф. 222 зач.; 2, 19-3, 7. Єв. – Мр. 50 зач.; 11, 11-23.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 свщмч., Сл.: свщмч., І нині: хрестобогород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свщмч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря свщмч. і за днем тижня.

Жовтень 16 Середа
16 (3) Св. свщмч. Діонісія Ареопагіта.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар свщмч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря свщмч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та свщмч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. свщмч., І нині: хрестобогородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свщмч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря свщмч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – свщмч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Еф. 223 зач.; 3, 8-21. Єв. – Мр. 51 зач.; 11, 23-26.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 свщмч.; 3 прп., Сл.: прп., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свщмч., Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Жовтень 17 Четвер
17 (4) Св. свщмч. Єротея, єп. Атенського. Прп. отця Франциска Асижського.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар свщмч. (2), Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, свщмч. та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, свщмч. Сл.: світил. прп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свщмч., Сл. прп., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – свщмч. та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Еф. 225 зач.; 4, 14-19. Єв. – Мр. 52 зач.; 11, 27-33.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 мчц., Сл.: мчц., І нині: хрестобогород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчц., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчц. і за днем тижня.

Жовтень 18 П'ятниця
18 (5) Св. мчц. Харитини.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчц. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчц. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та мчц. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. мчц., І нині: хрестобогородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчц., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря мчц. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мчц.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Еф. 226 зач.; 4, 17-25. Єв. – Мр. 53 зач.; 12, 1-12.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” стихир – 6 всі ап. Слава: ап., І нині: 1-й богородичний (догмат), що віддається. Прокімен дня і три читання прп: 1 Ів. 1:1-8, Як. 1:1-12, Юди. 1:1-25. Стиховня ціла ап., зі своїми приспівами. До наславника ап. добирається богородичний з недільної стиховні за гласом наславника. Тропар ап., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря ап. Відпуст великий з поминанням тільки служби ап.

Жовтень 19 Субота
19 (6) + Св. ап. Томи.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар ап. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря ап. Катизма чергова з сідальними ап., також полієлей з величаннями. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Єв. – Йо. 67 зач.; 21, 15-25. Пс. 50, і стихира ап. Канонів 2: перший Богородиці, другий ап. По 9-ій – світильний ап. Хвалитні стихири ап. – 4. Слава: ап., І нині: богородичний, за гласом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар ап., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря ап. Відпуст великий з поминанням тільки служби ап.

Часи: тропар і кондак ап.

Літургія: все – тільки ап. Апостол і євангелія спочатку – Ряд.: Ап. – 1 Кор. 156 зач.; 14, 20-25. Єв. – Мт. 104 зач.; 25, 1-13. Ап. – Ап. – 1 Кор. 131 зач.; 4, 9-16. Єв. – Йо. 65 зач.; 20, 19-31.

Вечірня: “Блажен муж”. На “Господи, взиваю” 10 стихир: 7 неділ., 3 мчч., Сл.: мчч., І нині: догмат 8-го гласу. Прокімен дня. Стиховня неділ. По “Отче наш” тропар воскресний, Сл.: мчч., І нині: богородичний з неділ. за гласом тропаря мчч. Великий відпуст з помин неділі і мчч.

Жовтень 20 Неділя
20 (7) Неділя 17-та по Зісланні Святого Духа. Глас 8. Єв. 6.
Свв. мчч. Сергія і Вакха.

Утреня: по “Бог Господь” тропар воскресний, Сл.: мчч., І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Катизми черг., сідал. неділ., полієлей, “Ангельський собор”, іпакой, степенна та прокімен 8-го гласу. Єв. – Лк. 114 зач.; 24, 36-53. “Воскресіння Христове”. Пс. 50. Стихира неділ. Канон воскресний і мчч. На 9-ій пісні – “Чеснішу від херувимів”. По 9-ій – «Свят Господь Бог наш» і світильний воскресний, Сл.: мчч., І нині: богородичний воскресного світильного. Хвалитних стихир – 8 воскресних, Сл.: стихира євангельська, І нині: “Преблагословенна”. По вел. славослов’ї тропар «Воскресши з гробу». Відпуст великий з поминанням служби воскресної і мчч.

Часи: на всіх тропар воскресний, Слава: на 3-му і 9-му – тропар мчч., на 6-му – храму. Кондаки: на 1-му – воскресний, на 3-му і 9-му – мчч., на 6-му храму.

Літургія: антифони воскресні. Тропар воскресний, Сл.: кондак воскресний, І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Прокімен воскресний. Ап. – 2 Кор. 182 зач.; 6,16-7,1. Єв. – Мт. 62 зач.; 15, 21-28. Причасний «Хваліте».

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 прп., Сл.: прп., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Жовтень 21 Понеділок
21 (8) Тиждень 18-ий по Зісланні Святого Духа.
Прп. Пелагії.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прп. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. прп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап.– Еф. 227 зач.; 4, 25-32. Єв. – Лк. 10 зач.; 3, 19-22.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” стихир – 6 всі ап. Слава: ап., І нині: 1-й богородичний (догмат). Прокімен дня і три читання прп: 1 Ів. 4:20-5:5, 1 Ів. 3:21-4:6, 1 Ів. 4:9-16.Стиховня ціла ап., зі своїми приспівами. До наславника ап. добирається богородичний з недільної стиховні за гласом наславника. Тропар ап., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря ап. Відпуст великий з поминанням тільки служби ап.

Жовтень 22 Вівторок
22 (9) + Св. ап. Якова Алфеєвого.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар ап. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря ап. Катизма чергова з сідальними ап., також полієлей з величаннями. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Єв. – Йо. 67 зач.; 21, 15-25. Пс. 50, і стихира ап. Канонів 2: перший Богородиці, другий ап. По 9-ій – світильний ап. Хвалитні стихири ап. – 4. Слава: ап., І нині: богородичний, за гласом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар ап., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря ап. Відпуст великий з поминанням тільки служби ап.

Часи: тропар і кондак ап.

Літургія: все – тільки ап. Апостол і євангелія спочатку – Ряд.: Ап. – Еф. 230 зач.; 5, 20-26. Єв. – Лк. 11 зач.; 3, 23-4, 1. Ап. – Ап. – 1 Кор. 131 зач.; 4, 9-16. Єв. – Лк. 51 зач.; 10, 16-21.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 мчч., Сл.: мчч., І нині: хрестобогород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Жовтень 23 Середа
23 (10) Свв. мчч. Євлампія і Євлампії.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та мчч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. мчч., І нині: хрестобогородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мчч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Еф. 231 зач.; 5, 25-33. Єв. – Лк. 12 зач.; 4, 1-15.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 ап.; 3 прп., Сл.: прп., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар ап., Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Жовтень 24 Четвер
24 (11) Св. ап. Филипа, одного з семи дияконів. Прп. Теофана Начертанного, єп. Нікейського і творця канонів.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар ап. (2), Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, ап. та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, ап. Сл.: світил. прп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар ап., Сл. прп., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – ап. та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Еф. 232 зач.; 5, 33-6, 9. Єв. – Лк. 13 зач.; 4, 16-22.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 мчч.; 3 прп., Сл.: прп., І нині: хрестобогород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Жовтень 25 П'ятниця
25 (12) Свв. мчч. Прова, Тараха й Андроніка. Прп. Косми Святоградця, єп. Маюмського і творця канонів. Пам'ять св. Мартина Милостивого, єп. Туринського.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчч. (2), Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, мчч. та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, мчч. Сл.: світил. прп., І нині: хрестобогородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл. прп., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – мчч. та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Еф. 234 зач.; 6, 18-24. Єв. – Лк. 14 зач.; 4, 22-30.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 мчч., 3 Октоїха; Сл.: мчч., І нині: догмат 8-го гласу. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря мчч. Відпуст великий з поминанням цілого тижня і мчч.

Жовтень 26 Субота
26 (13) Свв. мчч. Карпа, Папили й Агатоніки.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчч. (2), Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря мчч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Пс. 50. Канон: якщо Господній або Богородичний храм – канонів 3: храму, мчч. та Октоїха. Якщо храм святого, канонів 3: мчч., храмового святого та Октоїха. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: мчч., І нині: його богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богородичний відпустовий за гласом тропаря мчч. і за днем тижня. Відпуст великий з поминанням усього тижня і мчч.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мчч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 1 Кор. 162 зач.; 15, 39-45. Єв. – Лк. 15 зач.; 4, 31-36.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” – 10 стихир: октоїха – 4, Отців – 6. Слава: Отців, І нині: 1-й богородичний гласу, (догмат). Три читання: Второзакон. 1:8-17, Второзакон. 10:14-21, Буття 14:14-20. На стиховні: недільні стихири октоїха, Слава: Отців, І нині: богородичний з недільної стиховні за гласом Отців. Тропар воскресний, Слава: Отців, І нині: богородичний недільний за гласом тропаря Отців. Відпуст великий з поминанням недільним і Отців.

Жовтень 27 Неділя
27 (14) Неділя 18-та по Зісланні Святого Духа. Свв. Отців VII Вселенського Собору. Глас 1. Єв. 7.
Свв. мчч. Назарія Гервасія Протасія й Келсія. Прп. Параскеви Терновської.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар недільний гласу двічі, Слава: Отців, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря Отців. Катизми чергові зі звичайними їхніми недільними сідальними октоїха, також полієлей і „Ангельський собор”, мала єктенія з вигласом „Бо благословиться” й іпакой гласу. Єв. – 7, Ів. 63 зач.; 20:1-10 і все інше до канону – неділі. Канонів 3: перший недільний октоїха, другий Богородиці і третій Отців. По 9-ій – світильний недільний, Слава: світильний Отців, І нині: богородичний світильного Отців. Хвалитних стихир – 8: недільних октоїха чергового гласу – 4 і Отців – 4. Слава: Отців, І нині: „Преблагословенна”. По великому славослов’ї – тропар недільний «Сьогодні спасіння світу». Відпуст великий з поминанням служби недільної і Отців. По відпусті – Слава, І нині: стихира євангельська.

Часи: на всіх часах: тропар недільний, також Слава: Отців, кондаки – поперемінно, тобто: на 1-му і 6-му – недільний, на 3-му і 9-му – Отців.

Літургія: тропар недільний і Отців, також кондак недільний, Слава: Отців, І нині: богородичний за гласом наславника кондака недільного. Прокімен, апостол, алилуя, євангелія і причасний – спочатку неділі, а після – Отців. Ап. – 2 Кор. 188 зач.; 9, 6-11. Єв. – Лк. 17 зач.; 5, 1-11. Отців: Ап. – Євр. 334 зач.; 13:7-16. Єв. – Ів. 56 зач.; 17:1-13.

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 прп.; 3 прпмч., Сл.: прпмч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл. прпмч., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прпмч. і за днем тижня.

Жовтень 28 Понеділок
28 (15) Тиждень 19-ий по Зісланні Святого Духа.
Прп. Євтимія Нового. Св. прпмч. Лукіяна, пресвітера Великої Антіохії.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прп. (2), Сл. прпмч., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прпмч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, прп. та прпмч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, прп. Сл.: світил. прпмч., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл. прпмч., І нині: богород. за гласом тропаря прпмч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – прп. та 9-му – прпмч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Флп. 235 зач.; 1, 1-7. Єв. – Лк. 16 зач.; 4, 37-44.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 мч., Сл.: мч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мч. і за днем тижня.

Жовтень 29 Вівторок
29 (16) Св. мч. Лонгина сотника.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та мч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. мч., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря мч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мч.

Літургія: вся служба дня. Ап.– Флп. 236 зач.; 1, 8-14. Єв. – Лк. 18 зач.; 5, 12-16.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 прор.; 3 прпмч., Сл.: прпмч., І нині: хрестобогород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прор., Сл. прпмч., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прпмч. і за днем тижня.

Жовтень 30 Середа
30 (17) Св. прор. Осії. Св. прпмч. Андрея Критського.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прор. (2), Сл. прпмч., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прпмч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, прор. та прпмч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, прор. Сл.: світил. прпмч., І нині: хрестобогородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прор., Сл. прпмч., І нині: богород. за гласом тропаря прпмч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – прор. та 9-му – прпмч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Флп. 235 зач.; 1, 1-7. Єв. – Лк. 16 зач.; 4, 37-44.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” стихир – 6 всі ап. Слава: ап., І нині: 1-й богородичний (догмат). Прокімен дня і три читання прп: 1 Ів. 1:1-8, Як. 1:1-12, Юди. 1:1-25. Стиховня ціла ап., зі своїми приспівами, Сл.: ап., І нині: богород. з неділ. стиховні за гласом «Слава». Тропар ап., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря ап. Відпуст великий з поминанням тільки служби ап.

Жовтень 31 Четвер
31 (18) + Св. ап. і єв. Луки.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар ап. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря ап. Катизма чергова з сідальними ап., також полієлей з величаннями. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Єв. – Йо. 67 зач.; 21, 15-25. Пс. 50, і стихира ап. Канонів 2: перший Богородиці, другий ап. По 9-ій – світильний ап. Хвалитні стихири ап. – 4. Слава: ап., І нині: богородичний, за гласом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар ап., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря ап. Відпуст великий з поминанням тільки служби ап.

Часи: тропар і кондак ап.

Літургія: все – тільки ап. Апостол і євангелія спочатку – Ряд.: Ап. – Флп. 238 зач.; 1, 20-27. Єв. – Лк. 23 зач.; 6, 12-19. Ап. – Ап. – Кол. 260 зач.; 4, 5-9; 14; 18. Єв. – Лк. 51 зач.; 10, 16-21.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” стихир – 8 всі свщмч. Слава: свщмч., І нині: 1-й богородичний (догмат) за гласом наславника. Прокімен дня і три читання свщмч: Муд. 3:1-9, Муд. 5:15-6:3, Прип. 2:1-9. На литії: перша стихира – храму, відтак свщмч. Стиховня ціла свщмч., зі своїми приспівами. До наславника свщмч. добирається богородичний з недільної стиховні за гласом наславника. На благословенні хлібів: Тропар свщмч., двічі і Богородице Діво раз. Відпуст великий з поминанням тільки служби свщмч.

Немає коментарів:

Дописати коментар