пʼятницю, 1 лютого 2013 р.

ГРУДЕНЬ 2013

Грудень 1 Неділя
1 (18) Неділя 23-тя по Зісланні Святого Духа. Глас 6. Єв. 1.
Свв. мчч. Платона й Романа.

Утреня: по “Бог Господь” тропар воскресний, Сл.: мчч., І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Катизми черг., сідал. неділ., “Ангельський собор”, іпакой, степенна та прокімен 2-го гласу. Єв. Мт. 116 зач.; 28, 16-20. “Воскресіння Христове”. Пс. 50. Стихира неділ. Канон воскресний і мчч. На 9-ій пісні – “Чеснішу від херувимів”. По 9-ій – «Свят Господь Бог наш» і світильний воскресний, Сл.: мчч., І нині: богородичний воскресного світильного. Хвалитних стихир – 8 воскресних, Сл.: стихира євангельська, І нині: “Преблагословенна”. По вел. славослов’ї тропар «Воскресши з гробу». Відпуст великий з поминанням служби воскресної і мчч.

Часи: на всіх тропар воскресний, Слава: на 3-му і 9-му – тропар мчч., на 6-му – храму. Кондаки: на 1-му – воскресний, на 3-му і 9-му – мчч., на 6-му храму.

Літургія: антифони воскресні. Тропар воскресний, Сл.: кондак воскресний, І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Прокімен воскресний. Ап. – Еф. 220 зач.; 2, 4-10. Єв. – Лк. 38 зач.; 8, 26-39.Причасний «Хваліте».

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 прор.; 3 мч., Сл.: мч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прор., Сл. мч., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мч. і за днем тижня.


Грудень 2 Понеділок
2 (19) Тиждень 24-ий по Зісланні Святого Духа.
Св. прор. Авдія. Св. мч. Варлаама.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прор. (2), Сл. мч., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, прор. та мч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, прор. Сл.: світил. мч., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прор., Сл. мч., І нині: богород. за гласом тропаря мч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – прор. та 9-му – мч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 1 Сол. 267 зач.; 2, 20-3, 8. Єв. – Лк. 59 зач.; 11, 29-33.

Вечірня: Катизма чергова. На “Господи взиваю” – 6 стихир: передсвяття – 3 і прп. – 3. Слава: прп., І нині: передсвяття. На стиховні: стихири передсвяття. Тропар прп., Слава, І нині: передсвяття. Відпуст середній з поминанням служби дня і прп.

Грудень 3 Вівторок
3 (20) Передсвяття Введення в храм Пресвятої Богородиці. Прп. Григорія Декаполіта.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар передсвяття двічі, Слава: прп., І нині: передсвяття. Катизми чергові і сідальні передсвяття. Псалом 50. Канонів 2: перший передсвяття, другий прп. По 9-ій – світильний прп. Слава, І нині: світильний передсвяття. Стиховня – вся передсвяття. Тропар прп., Слава, І нині: передсвяття.

Часи: тропар передсвяття, також на 3-му і 9-му ще Слава: прп., кондаки – поперемінно, тобто: на 1-му і 6-му – передсвяття, на 3-му і 9-му – прп.

Літургія: тропар і кондак передсвяття. Прокімен, алилуя, причасний – дня. Ап. – 1 Сол. 268 зач.; 3, 9-13. Єв. – Лк. 60 зач.; 11, 34-41.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” – 8 стихир свята. Слава, І нині: свята. Прокімен дня. Три читання свята: Бут. 28:10-17, Єзекиїла 43:27-44:4, Прип. 9: 1-11. На литії всі стихири – свята. На стиховні: стихири свята. На благословенні хлібів: тропар свята тричі. Відпуст великий з поминанням свята.

Грудень 4 Середа
4 (21) + ВВЕДЕННЯ У ХРАМ ПРЕСВЯТОЇ ВЛАДИЧИЦІ НАШОЇ БОГОРОДИЦІ І ПРИСНОДІВИ МАРІЇ.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свята двічі, Слава, І нині: свята. Катизми чергові з сідальними свята, полієлей і величання, і пополієлейний сідальний свята. Степенна 4-го гласу, 1-й антифон. Прокімен, євангелія і стихира свята. Єв. – Лк. 4 зач.; 1:39-49,56. Псалом 50. Канон свята. По 9-ій – світильний свята. На 9-ій пісні „Чеснішу” не співаємо, але приспіви святкові до ірмосів і тропарів канону. Хвалитні стихири свята – 4, Слава, І нині: свята. Після великого славослов’я – тропар свята. Відпуст великий з поминанням свята.

Часи: тропар і кондак свята.

Літургія: Антифони повсякденні, тропар, кондак, прокімен, алилуя, причасний свята. Ап. – Євр. 320 зач.; 9, 1-7. Єв. – Лк. 54 зач.; 10:38-42,11:27-28. Замість „Достойно” – ірмос свята.

Вечірня: Катизми нема. На “Господи взиваю” – 6 стихир: свята – 3 і ап. – 3. Слава: ап., І нині: свята. На стиховні: стихири свята. Тропар ап., Слава, І нині: свята. Відпуст середній з поминанням служби свята і ап.

Грудень 5 Четвер
5 (22) Св. ап. Филимона і тих, що з ним.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свята двічі, Слава: ап., І нині: свята. Катизми чергові і сідальний свята. Псалом 50. Канонів 2: перший свята, другий ап. По 9-ій – світильний ап. Слава, І нині: світильний свята. Стиховня – вся свята. Тропар ап., Слава, І нині: свята.

Часи: тропар свята, також на 3-му і 9-му ще Слава: ап., кондаки – поперемінно, тобто: на 1-му і 6-му – свята, на 3-му і 9-му – ап.

Літургія: Тропар і кондак свята. Прокімен, алилуя, причасний – свята. Ап. – 1 Сол. 271 зач.; 5, 1-8. Єв. – Лк. 62 зач.; 11, 47-12, 1. Замість „Достойно” – ірмос свята.

Вечірня: Катизма чергова. На “Господи взиваю” – 6 стихир: свята – 3 і святт. – 3. Слава: святт., І нині: свята. На стиховні: стихири свята. Тропар святт., Слава, І нині: свята. Відпуст середній з поминанням служби свята і святт.

Грудень 6 П'ятниця
6 (23) Свв. Амфілохія, єп. Іконійського, і Григорія, єп. Акрагантійського.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свята двічі, Слава: святт., І нині: свята. Катизми чергові і сідальний свята. Псалом 50. Канонів 2: перший свята, другий святт. По 9-ій – світильний святт. Слава, І нині: світильний свята. Стиховня – вся свята. Тропар святт., Слава, І нині: свята.

Часи: тропар свята, також на 3-му і 9-му ще Слава: святт., кондаки – поперемінно, тобто: на 1-му і 6-му – свята, на 3-му і 9-му – святт.

Літургія: Тропар і кондак свята. Прокімен, алилуя, причасний – свята. Ап. – 1 Сол. 272 зач.; 5, 9-13; 24-28. Єв. – Лк. 63 зач.; 12, 2-12. Замість „Достойно” – ірмос свята.

Вечірня: Катизма чергова. На “Господи взиваю” – 6 стихир: влкмч. Катерини – 3 і влкмч. Меркурія – 3. Слава: влкмч. Меркурія, І нині: догмат чергового гласу, що віддається. На стиховні: стихири свята. Тропар влкмч. Катерини, Слава: влкмч. Меркурія, І нині: свята. Відпуст великий з поминанням служби свята влкмч. Катерини, влкмч. Меркурія.

Грудень 7 Субота
7 (24) Св. влкмч. Катерини. Св. влкмч. Меркурія.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свята, тропар влкмч. Катерини, Слава: влкмч. Меркурія, І нині: свята. Катизми чергові і сідальний свята. Псалом 50. Канонів 3: перший свята з ірмосом, другий влкмч. Катерини і третій влкмч. Меркурія. По 9-ій – світильний влкмч. Катерини, Слава: влкмч. Меркурія, І нині: світильний свята. Стиховня – вся свята. Тропар влкмч. Катерини, Слава: влкмч. Меркурія, І нині: свята.

Часи: на всіх: тропар свята, також на 3-му Слава: влкмч. Катерини, на 9-му Слава: влкмч. Меркурія. Кондаки – поперемінно, тобто: на 1-му і 6-му – свята, на 3-му – влкмч. Катерини, на 9-му – влкмч. Меркурія.

Літургія: тропар і кондак свята. Прокімен, алилуя, причасний – свята. Ап. – 2 Кор. 191 зач.; 11, 1-6. Єв. – Лк. 40 зач.; 9, 1-6.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” – 10 стихир: 4 недільних з октоїха і 6 свята, Слава: свята, І нині: 1-й богородичний гласу (догмат). Стиховня недільна. Слава, І нині: свята. На кінці: тропар недільний гласу, Слава, І нині: свята. Відпуст великий з поминанням недільним і свята.

Грудень 8 Неділя
8 (25) Неділя 24-та по Зісланні Святого Духа. Глас 7. Єв. 2.
Відданння празника Введення Богородиці. Свв. свщмчч. Климента, папи Римського, і Петра, єп. Олександрійського.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар недільний двічі, Слава, І нині: свята. Катизми – 2, 3, 17 зі звичайними їхніми недільними сідальними октоїха, також „Ангельський собор”, мала єктенія з вигласом „Бо благословиться” й іпакой гласу. Степенна 7-го гласу. Єв. Мр. 70 зач.; 16, 1-8. і все інше до канону – неділі. Канонів 3: перший – з октоїха недільний, другий – з октоїха богородичний і третій свята. На 9-ій – „Чеснішу” з приспівами свята до тропаря канону свята; по 9-ій – світильний недільний черговий; Слава, І нині: свята. Хвалитних стихир – 8: 4 недільні октоїха і 4 свята зі «Слава» і з двома приспівами свята; Слава: стихира євангельська, І нині: „Преблагословенна”. По великому славослов’ї – тропар «Сьогодні спасіння світу». Відпуст великий з поминанням недільним і свята.

Часи: на всіх: тропар недільний, Слава: свята; кондаки – поперемінно, тобто на 1-му і 6-му – недільний, на 3-му і 9-му – свята.

Літургія: тропар недільний і свята, Слава: кондак недільний, І нині: кондак свята. Все інше неділі. Ап. – Еф. 221 зач.; 2, 14-22. Єв. – Лк. 39 зач.; 8, 41-56.Замість „Достойно” – ірмос 9-ої пісні канону свята з його приспівом. Причасний „Хваліте” і свята.

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 прп., Сл.: прп., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Грудень 9 Понеділок
9 (26) Тиждень 25-ий по Зісланні Святого Духа.
Прп. Аліпія Стовпника. Пам'ять посвячення храму св. влкмч. Юрія, що в Києві перед воротами св. Софії.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прп. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. прп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 2 Сол. 274 зач.; 1, 1-10. Єв. – Лк. 65 зач.; 12, 13-15; 22-31.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 влкмч.; 3 прп., Сл.: прп., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар влкмч., Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Грудень 10 Вівторок
10 (27) Св. влкмч. Якова Персянина. Прп. Палладія.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар влкмч. (2), Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, влкмч. та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, влкмч. Сл.: світил. прп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар влкмч., Сл. прп., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – влкмч. та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 2 Сол. 274 зач.; 1, 10-2, 2. Єв. – Лк. 68 зач.; 12, 42-48.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 прпмч.; 3 мч., Сл.: мч., І нині: хрестобогород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прпмч., Сл. мч., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мч. і за днем тижня.

Грудень 11 Середа
11 (28) Прпмч. Стефана Нового. Св. мч. Іринарха.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прпмч. (2), Сл. мч., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, прпмч. та мч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, прпмч. Сл.: світил. мч., І нині: хрестобогородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прпмч., Сл. мч., І нині: богород. за гласом тропаря мч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – прпмч. та 9-му – мч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 2 Сол. 275 зач.; 2, 1-12. Єв. – Лк. 69 зач.; 12, 48-59.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 мчч., Сл.: мчч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Грудень 12 Четвер
12 (29) Св.мч. Парамона. Св. мч. Філумена.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та мчч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. мчч., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мчч.

Літургія: вся служба дня. Ап. 2 Сол. 276 зач.; 2, 13-3, 5. Єв. – Лк. 70 зач.; 13, 1-9.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” стихир – 6 всі ап. Слава: ап., І нині: 1-й богородичний (догмат). Прокімен дня і три читання ап.: 1Пт. 1:1-25,2:1-6, 1Пт. 2:21-25,3:1-9, 1Пт. 4:1-11. Стиховня ціла ап., зі своїми приспівами. Сл.: ап., І нині: богород. з недільної стиховні за гласом «Слава». Тропар ап., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря ап. Відпуст великий з поминанням тільки служби ап.

Грудень 13 П'ятниця
13 (30) + Св. всехвального ап. Андрея Первозванного.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар ап. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря ап. Катизма чергова з сідальними ап., також полієлей з величаннями. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Єв. – Йо. 67 зач.; 21, 15-25. Пс. 50, і стихира ап. Канонів 2: перший Богородиці, другий ап. По 9-ій – світильний ап. Хвалитні стихири ап. – 4. Слава: ап., І нині: богородичний, за гласом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар ап., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря ап. Відпуст великий з поминанням тільки служби ап.

Часи: тропар і кондак ап.

Літургія: все – тільки ап. Апостол і євангелія спочатку – Ряд.: Ап. – 2 Сол. 277 зач.; 3, 6-18. Єв. – Лк. 73 зач.; 13, 31-35. Ап. – Ап. – 1 Кор. 131 зач.; 4, 9-16. Єв. – Йо. 4 зач.; 1, 35-51.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 прор., 3 Октоїха; Сл.: прор., І нині: догмат 7-го гласу. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прор., Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря прор. Відпуст великий з поминанням цілого тижня і прор.

Грудень 14 Субота
14 (1) Св. прор. Наума.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прор. (2), Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря прор. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Пс. 50. Канон: якщо Господній або Богородичний храм – канонів 3: храму, прор. та Октоїха. Якщо храм святого, канонів 3: прор., храмового святого та Октоїха. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: прор., І нині: його богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прор., Сл., І нині: богородичний відпустовий за гласом тропаря прор. і за днем тижня. Відпуст великий з поминанням усього тижня і прор.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – прор.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Гал. 199 зач.; 1, 3-10. Єв. – Лк. 46 зач.; 9, 37-43.

Вечірня: “Блажен муж”. На “Господи, взиваю” 10 стихир: 7 неділ., 3 прор., Сл.: прор., І нині: догмат 8-го гласу. Прокімен дня. Стиховня неділ. По “Отче наш” тропар воскресний, Сл.: прор., І нині: богородичний з неділ. за гласом тропаря прор. Великий відпуст з помин. неділі і прор.

Грудень 15 Неділя
15 (2) Неділя 25-та по Зісланні Святого Духа. Глас 8. Єв. 3.
Св. прор. Аввакума.

Утреня: по “Бог Господь” тропар воскресний, Сл.: прор., І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Катизми черг., сідал. неділ., полієлей, “Ангельський собор”, іпакой, степенна та прокімен 8-го гласу. Єв. Мр. 71 зач.; 16, 9-20. “Воскресіння Христове”. Пс. 50. Стихира неділ. Канон воскресний і прор. На 9-ій пісні – “Чеснішу від херувимів”. По 9-ій – «Свят Господь Бог наш» і світильний воскресний, Сл.: прор., І нині: богородичний воскресного світильного. Хвалитних стихир – 8 воскресних, Сл.: стихира євангельська, І нині: “Преблагословенна”. По вел. славослов’ї тропар «Воскресши з гробу». Відпуст великий з поминанням служби воскресної і прор.

Часи: на всіх тропар воскресний, Слава: на 3-му і 9-му – тропар прор., на 6-му – храму. Кондаки: на 1-му – воскресний, на 3-му і 9-му – прор., на 6-му храму.

Літургія: антифони воскресні. Тропар воскресний, Сл.: кондак воскресний, І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Прокімен воскресний. Ап. – Еф. 224 зач.; 4, 1-6. Єв. – Лк. 53 зач.; 10, 25-37. Причасний «Хваліте».

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 прор., Сл.: прор., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прор., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прор. і за днем тижня.

Грудень 16 Понеділок
16 (3) Тиждень 26-ий по Зісланні Святого Духа.
Св. прор. Софонії.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прор. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прор. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та прор. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. прор., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прор., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря прор. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – прор.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 1 Тим. 278 зач.; 1, 1-7. Єв. – Лк. 75 зач.; 14, 12-15.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 влкмчц.; 3 прп., Сл.: прп., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар влкмчц., Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Грудень 17 Вівторок
17 (4) Св. влкмчц. Варвари. Прп. Йоана Дамаскина.
Утреня: по “Бог Господь”: тропар влкмчц. (2), Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, влкмчц. та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, влкмчц. Сл.: світил. прп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар влкмчц., Сл. прп., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – влкмчц. та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 1 Тим. 279 зач.; 1, 8-14. Єв. – Лк. 77 зач.; 14, 25-35.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” стихир – 6 всі прп. Слава: прп, І нині: 1-й богородичний (догмат). Прокімен дня і три читання прп: Муд. 3:1-9, Муд. 5:15-6:3, Прип. 2:1-9. Стиховня ціла прп., зі своїми приспівами. Сл.: прп., І нині: богородичний з неділ. за гласом «Слава». Тропар прп., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря прп. Відпуст великий з поминанням тільки служби прп.

Грудень 18 Середа
18 (5) + Прп. й богоносного Сави Освященного.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар прп. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря прп. Катизма чергова з сідальними прп., також полієлей з величаннями. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Єв. Лк. 113 зач.; 24, 12-35. Пс. 50, і стихира прп. Канонів 2: перший Богородиці, другий прп. По 9-ій – світильний прп. Хвалитні стихири прп. – 4. Слава: прп., І нині: богородичний, за гласом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар прп., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря прп. Відпуст великий з поминанням тільки служби прп.

Часи: тропар і кондак прп.

Літургія: все – тільки прп. Апостол і євангелія спочатку – Ап. – 1 Тим. 281 зач.; 1, 18-20; 2, 8-15. Єв. – Лк. 78 зач.; 15, 1-10. Прп. – Ап. – Євр. 335 зач.; 13, 17 – 21. Єв. – Лк. 24 зач.; 6, 17 – 23.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” стихир – 8 всі свят., Слава: свят., І нині: 1-й богородичний (догмат) за гласом наславника. Прокімен дня і три читання свщмч.: Прип. 3:13-16, Прип. 8:22-30, Муд. 4:7-15. Стихири на литії свят. Стиховня свят., зі своїми приспівами. На благословенні хлібів: Тропар свят., двічі і „Богородице Діво” раз. Відпуст великий з поминанням тільки служби свят.

Грудень 19 Четвер
19 (6) +Св. Миколая, архиєп. Мир Ликійських, чудотворця.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свят. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря свят. Катизми чергові з сідальними свят., також полієлей з величаннями і пополієлейний сідальний свят. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Єв. – Йо. 36 зач.; 10, 9-16. Пс. 50, і стихира свят. Канонів 2: перший Богородиці, другий свят. По 9-ій – світильний свят. Хвалитні стихири свят. – 4. Слава: свят., І нині: богородичний, за гласом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар свят., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря свят. Відпуст великий з поминанням тільки служби свят.

Часи: тропар і кондак свят.

Літургія: все – тільки свят.: Ап. – Євр. 335 зач.;13, 17-21. Єв. – Лк. 24 зач.; 6, 17-22.

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 свят., Сл.: свят., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свят., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря свят. і за днем тижня.

Грудень 20 П'ятниця
20 (7) Св. Амвросія, єп. Медіоланського.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар свят. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря свят. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та свят. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. свят., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свят., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря свят. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – свят.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 1 Тим. 285 зач.; 4, 4-8, 16. Єв. – Лк. 82 зач.; 16, 15-18. 17,1-4.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 прп., 3 Октоїха; Сл.: прп., І нині: догмат 8-го гласу. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря прп. Відпуст великий з поминанням цілого тижня і прп.

Грудень 21 Субота
21 (8) Прп. Патапія.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прп. (2), Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Пс. 50. Канон: якщо Господній або Богородичний храм – канонів 3: храму, прп. та Октоїха. Якщо храм святого, канонів 3: прп., храмового святого та Октоїха. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: прп., І нині: його богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богородичний відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня. Відпуст великий з поминанням усього тижня і прп.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Гал. 205 зач.; 3, 8-12. Єв. – Лк. 49 зач.; 9, 57-62.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” – 10 стихир: октоїха – 4 і свята – 6. Слава, І нині: свята. Прокімен дня. Три читання свята: Бут. 28:10-17, Єзекиїла 43:27-44:4, Прип. 9: 1-11. На литії всі стихири – свята. На стиховні: стихири недільні, Слава, І нині: свята. На благословенні хлібів: тропар свята тричі. Відпуст великий з поминанням свята.

Грудень 22 Неділя
22 (9) Неділя 26-та по Зісланні Святого Духа. Глас 1. Єв. 4.
+ Зачаття Пресвятої Богородиці св. Анною.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар недільний двічі, Слава, І нині: свята. Катизми чергові з недільними сідальними, також полієлей з величаннями, „Ангельський хор” й іпакой гласу. Всі три сідальних свята, тобто: 1-й сідальний раз, 2-й сідальний раз, тоді Слава, І нині: 3-й сідальний. Степенна чергового гласу, 1-й антифон. Прокімен, євангелія і стихира свята. Єв. – Лк. 4 зач.; 1:39-49,56. опісля – „Воскресіння Христове”. Псалом 50. Стихира свята. Канонів 3: недільний з октоїха, богородичний з октоїха, свята. Катавасія по кожній пісні – „Прикрашена”. На 9-ій пісні – „Чеснішу”, приспіви святкові, за уставом, не беруться; однак, гадаємо, що краще було б узгоджувати святкові приспіви тропарем канону свята, ніж загальним приспівом „Пресвята Богородице, спаси нас”. Хвалитних стихир – 8, тобто: 4 недільні й 4 свята з двома святковими приспівами; Слава: свята, І нині: „Преблагословенна”. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар недільний «Сьогодні спасіння світу». Відпуст великий з поминанням недільним і свята. По відпусті: Слава, І нині: стихира євангельська.

Часи: на всіх: тропар недільний, Слава, І нині: свята. Кондаки – поперемінне, тобто на 1-му і 6-му – недільний, на 3-му і 9-му – свята.

Літургія: антифони воскресні. Тропар недільний і свята, Слава: кондак недільний, І нині: кондак свята. Трисвяте, прокімен, апостол, алилуя, євангелія і причасний – спочатку неділі, опісля – свята. Ап. – Еф. 229 зач.; 5, 9-19. Єв. – Лк. 66 зач.; 12, 16-21. Свята: Ап. – Гал. 210 зач.; 4, 22-31. Єв. – Лк. 36 зач.; 8, 16-21.Неділі: Замість „Достойно”, ірмос 9-ої пісні святкового канону.

Вечірня: Катизми нема. На “Господи взиваю” – 6 стихир: свята – 3 і мчч. – 3. Слава: мчч., І нині: свята. На стиховні: стихири свята. Тропар мчч., Слава, І нині: свята. Відпуст середній з поминанням служби свята і мчч.

Грудень 23 Понеділок
23 (10) Тиждень 27-ий по Зісланні Святого Духа.
Свв. мчч. Мини, Єрмогена і Євграфа.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свята двічі, Слава: мчч., І нині: свята. Катизми чергові і сідальний свята. Псалом 50. Канонів 2: перший свята, другий мчч. По 9-ій – світильний мчч. Слава, І нині: світильний свята. Стиховня – вся свята. Тропар мчч., Слава, І нині: свята.

Часи: тропар свята, також на 3-му і 9-му ще Слава: мчч., кондаки – поперемінно, тобто: на 1-му і 6-му – свята, на 3-му і 9-му – мчч.

Літургія: Тропар і кондак свята. Прокімен, алилуя, причасний – свята. Ап. – 1 Тим. 285 зач.; 5, 1-10. Єв. – Лк. 86 зач.; 17, 20-25. Замість „Достойно” – ірмос свята.

Вечірня: Катизма чергова. На „Господи, взиваю” – 6 стихир: свята – 3 і прп. – 3. Слава: прп., І нині: свята. На стиховні: стихири свята. Тропар прп., Слава, І нині: свята. Відпуст середній з поминанням служби свята і прп.

Грудень 24 Вівторок
24 (11) Прп. Даниїла Стовпника.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свята двічі, Слава: прп., І нині: свята. Катизми чергові і сідальний свята. Псалом 50. Канонів 2: перший свята, другий прп. По 9-ій – світильний прп. Слава, І нині: світильний свята. Стиховня – вся свята. Тропар прп., Слава, І нині: свята.

Часи: тропар свята, також на 3-му і 9-му ще Слава: прп., кондаки – поперемінно, тобто: на 1-му і 6-му – свята, на 3-му і 9-му – прп.

Літургія: Тропар і кондак свята. Прокімен, алилуя, причасний – свята. Ап. – 1 Тим. 286 зач.; 5, 11-21. Єв. – Лк. 87 зач.; 17, 26-37. Замість „Достойно” – ірмос свята.

Вечірня: Катизма чергова. На „Господи, взиваю” – 6 стихир: свята – 3 і прп. – 3. Слава: прп., І нині: свята. На стиховні: стихири свята. Тропар прп., Слава, І нині: свята. Відпуст середній з поминанням служби свята і прп.

Грудень 25 Середа
25 (12) Прп. Спиридона чудотворця, єп. Трімитійського.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свята двічі, Слава: прп., І нині: свята. Катизми чергові і сідальний свята. Псалом 50. Канонів 2: перший свята, другий прп. По 9-ій – світильний прп. Слава, І нині: світильний свята. Стиховня – вся свята. Тропар прп., Слава, І нині: свята.

Часи: тропар свята, також на 3-му і 9-му ще Слава: прп., кондаки – поперемінно, тобто: на 1-му і 6-му – свята, на 3-му і 9-му – прп.

Літургія: Тропар і кондак свята. Прокімен, алилуя, причасний – свята. Ап. – 1 Тим. 287 зач.; 5, 22-6, 11. Єв. – Лк. 90 зач.; 18, 15-17; 26-30. Замість „Достойно” – ірмос свята.

Вечірня: „Блажен муж”. На „Господи, взиваю” – 8 стихир: свята – 3 і мчч. – 5, Слава: мчч., І нині: 1-й богородичний гласу (догмат). Три читання: Іс. 43:9-14, Муд. 3:1-9, Муд. 4:7-15. Стиховня мчч. з приспівами, тільки І нині: свята. Тропар мчч., Слава, І нині: свята. Відпуст великий з поминанням свята і мчч.

Грудень 26 Четвер
26 (13) + Свв. мчч. Євстратія, Авксентія, Євгенія, Мардарія й Ореста. Св. мчц. Лукії, діви.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свята двічі, Слава: мчч., І нині: ще раз святу. Катизми чергові з сідальними мчч., Слава, І нині: свята. Полієлей з величаннями, також сідальний мчч., Слава, І нині: свята. Степенна 4-го гласу, 1-й антифон. Все інше до канону – мчч. Єв. – Мт. 36 зач.; 10:16-22. Канонів 2: свята, другий мчч. По 9-ій – світильний мчч. Слава, І нині: світильний свята. Хвалитних стихир 3 свята і 3 мчч., Слава: мчч., І нині: свята. По великому славослов’ї – тропар мчч., Слава, І нині: свята. Відпуст великий з поминанням свята і мчч.

Часи: на всіх: тропар свята, Слава: мчч.; кондаки – поперемінно, тобто на 1-му і 6-му – свята, на 3-му і 9-му мчч.

Літургія: тропар свята і мчч., Слава: кондак мчч., І нині: кондак свята. Прокімен, алилуя і причасний – свята і мчч.; апостол і євангелія – дня: Ап. – 1 Тим. 289 зач.; 6, 17-21. Єв. – Лк. 92 зач.; 18, 31-34. Мчч.: Ап. – Еф. 233 зач.; 6:10-17. Єв. – Лк. 106 зач.; 21:12-19. Замість „Достойно” – ірмос свята.

Вечірня: Катизма чергова. На “Господи взиваю” – 6 стихир: свята – 3 і мчч. – 3. Слава: мчч., І нині: свята. На стиховні: стихири свята. Тропар мчч., Слава, І нині: свята. Відпуст середній з поминанням служби свята і мчч.

Грудень 27 П’ятниця
27 (14) Свв. мчч. Тирса, Левкія, Филимона, Аполлонія, Аріяна й Каленика.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свята двічі, Слава: мчч., І нині: свята. Катизми чергові і сідальний свята. Псалом 50. Канонів 2: перший свята, другий мчч. По 9-ій – світильний мчч. Слава, І нині: світильний свята. Стиховня – вся свята. Тропар мчч., Слава, І нині: свята.

Часи: тропар свята, також на 3-му і 9-му ще Слава: мчч., кондаки – поперемінно, тобто: на 1-му і 6-му – свята, на 3-му і 9-му – мчч.

Літургія: Тропар і кондак свята. Прокімен, алилуя, причасний – свята. Ап. – 2 Тим. 290 зач.; 1, 1-2; 8-18. Єв. – Лк. 95 зач.; 19, 12-28. Замість „Достойно” – ірмос свята.

Вечірня: Катизма чергова. На „Господи, взиваю” – 6 стихир: свщмч. – 3 і прп. – 3. Слава: прп., І нині: догмат 2-го гласу. На стиховні: стихири свята. Тропар свщмч., Слава: прп., І нині: свята. Відпуст великий з поминанням служби свята, свщмч. і прп.

Грудень 28 Субота
28 (15) Св. свщмч. Єлевтерія. Прп. Павла, що в Латрі. Св. Стефана ісп., архиєп. Сурозького.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свята, і тропар свщмч., Слава: прп., І нині: свята. Катизми чергові і сідальний свята. Псалом 50. Канонів 3: перший свята, другий свщмч. і третій прп. По 9-ій – світильний свщмч., Слава: прп., І нині: світильний свята. На стиховні: стихири свята. Тропар свщмч., Слава: прп., І нині: свята.

Часи: на всіх: тропар свята, також на 3-му Слава: свщмч., на 9-му Слава: прп., кондаки – поперемінно, тобто: на 1-му і 6-му – свята, на 3-му – свщмч., на 9-му – прп.

Літургія: тропар і кондак свята. Прокімен, алилуя, причасний – свята. Ап. – Гал. 213 зач.; 5, 22-6, 2. Єв. – Лк. 51 зач.; 10, 19-21. Замість „Достойно” – ірмос свята.

Вечірня: „Блажен муж”. На „Господи, взиваю” – 10 стихир: 3 недільних, З свята (Зачаття) і 4 Праотців, Слава: Праотців, І нині: 1-й богородичний біжучого гласу (догмат). По прокімені читань немає. На стиховні: стихири недільні, Слава: Праотців, І нині: свята. Тропар недільний, Слава: Праотців, І нині: свята.

Грудень 29 Неділя
29 (16) Неділя святих Праотців.
Неділя 27-ма по Зісланні Святого Духа. Глас 2. Єв. 5.
Св. прор. Аггея.

Утреня: На „Бог Господь”: тропар недільний двічі, Слава: Праотців, І нині: свята. Катизми чергові, і сідальний недільний. Полієлей, „Ангельський собор”, іпакой, сідальний Праотців. Степенна 4-го гласу. Прокімен недільний. Єв. – 5, Лк. 113 зач.; 24:12-35. Псалом 50. Канонів 3: перший недільний октоїха, другий свята, третій Праотців. На 9-ій – „Чеснішу”, по 9-ій – „Свят Господь Бог наш”, недільний світильний, Слава: Праотцям, І нині: свята. Хвалитних стихир – 8, тобто: недільних – 4 і Праотців – 4. Слава: Праотцям, І нині: „Преблагословенна”. По славослов’ї – тропар недільний «Воскресши з гробу». Відпуст великий з поминанням недільним. По відпусті – Слава, І нині: євангельська стихира.

Часи: на всіх: тропар недільний, також Слава: на 1-му і 6-му – свята, на 3-му і 9-му – Праотцям. Кондак свята і Праотцям співаємо поперемінно.

Літургія: Тропарі: недільний, свята і Праотцям, Слава: кондак Праотцям, І нині: свята. Прокімен, апостол, алилуя і євангелія – тільки Праотцям. Ап. – Кол. 257 зач.; 3:4-11. Єв. – Лк. 76 зач.; 14:16-24 .Причасний неділі „Хваліте” і Праотцям. Замість „Достойно” – ірмос свята.

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 прор., Сл.: прор., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прор., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прор. і за днем тижня.

Грудень 30 Понеділок
30 (17) Св. прор. Даниїла. Свв. трьох отроків, Ананії, Азарії й Мисаїла.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прор. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прор. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та прор. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. прор., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прор., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря прор. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – прор.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 2 Тим. 294 зач.; 2, 20-26. Єв. – Лк. 97 зач.; 19, 37-44.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 мч., Сл.: мч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мч. і за днем тижня.

Грудень 31 Вівторок
31 (18) Св. мч. Севастіяна і дружини його.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та мч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. мч., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря мч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 2 Тим. 297 зач.; 3, 16-4, 4. Єв. – Лк. 98 зач.; 19, 45-48.

Немає коментарів:

Дописати коментар