суботу, 31 травня 2014 р.

Листопад 2014

Листопад 1 Субота
1 (19) Бл. свщмч. єп. Теодора (Ромжі). Св. прор. Йоїла. Св. мч. Уара. Прп. Йоана Рильського.

Вечірня: „Блажен муж”. На „Господи, взиваю я” стихир – 8 всі свщмч. Слава: свщмч., І нині: 1-й богородичний (догмат) за гласом, що віддається. Прокімен дня і три читання свщмч: Муд. 3:1-9, Муд. 5:15-6:3, Прип. 2:1-9. На литії: перша стихира – храму, відтак свщмч. Стиховня ціла свщмч., зі своїми приспівами. До наславника свщмч. добирається богородичний з недільної стиховні за голосом наславника. На благословенні хлібів: Тропар свщмч., двічі і Богородице Діво раз. Відпуст великий з поминанням тільки служби свщмч.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свщмч. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за голосом тропаря свщмч. Катизми чергові з сідальними свщмч., також полієлей з величаннями і пополієлейний сідальний свщмч. Степенна 4-го голосу, перший антифон. Прокімен, Єв. Лк. 67 зач.; 12,32-40. Пс. 50, і стихира свщмч. Канонів 2: перший Богородиці, другий свщмч. По 9-ій – світильний свщмч. Хвалитні стихири свщмч. – 4. Слава: свщмч., І нині: богородичний, за голосом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар свщмч., Слава, І нині: богородичний з недільних за голосом тропаря свщмч. Відпуст великий з поминанням тільки служби свщмч.

Часи: тропар і кондак свщмч.

Літургія: все – тільки свщмч. Апостол і євангелія спочатку – Ряд.: Ап. – 2 Кор. 174 зач.; 3, 12-18. Єв. – Лк. 22 зач.; 6, 1-10. Свщнмч: Ап. – Євр. 334 зач.; 13, 7-16. Єв. – Лк. зач. 67.; 12, 32-40.


Листопад 2 Неділя
2 (20) Неділя 21-ша по Зісланні Святого Духа. Глас 4. Єв. 10.
Св. влкмч. Артемія.

Вечірня: “Блажен муж”. На “Господи, взиваю” 10 стихир: 6 неділ., 4 влкмч., Сл.: влкмч., І нині: догмат гласу. Прокімен дня. Стиховня неділ., Слава: влкмч., І нині: богород. По “Отче наш” тропар воскресний, Сл.: влкмч., І нині: богородичний з неділ. за гласом тропаря влкмч. Великий відпуст з помин неділі і влкмч.

Утреня: по “Бог Господь” тропар воскресний двічі, Сл.: влкмч., І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Катизми черг., сідал. неділ., полієлей, “Ангельський  собор”, іпакой, степенна та прокімен гласу. Єв. – Йо. 66 зач.; 21,1-14. “Воскресіння Христове”. Пс. 50. Стихира неділ. Канони воскресний, хрестовоскресний, Богородиці і влкмч. По 3-ій пісні – кондак-ікос і сідальний влкмч. По 6-ій – кондак-ікос неділ. На 9-ій пісні – “Чеснішу від херувимів”. По 9-ій – «Свят Господь Бог наш» і світильний воскресний, Сл.: влкмч., І нині: богородичний воскресного світильного. Хвалитних стихир – 8 воскресних, Сл.: стихира євангельська, І нині: “Преблагословенна”. По вел. славослов’ї тропар “Воскресши з гробу”. Відпуст великий з поминанням служби воскресної і влкмч.

Часи: на всіх тропар воскресний, Слава: на 3-му і 9-му – тропар влкмч., на 6-му – храму. Кондаки: на 1-му і 9-му – воскресний, на 3-му – влкмч., на 6-му храму.

Літургія: антифони воскресні або зображальні. Тропар воскресний, Сл.: кондак воскресний, І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Прокімен і алилуя воскресні. Ап. – Гал. 203 зач.; 2, 16-20. Єв. – Лк. 35 зач.; 8, 5-15. Причасний «Хваліте».



Листопад 3 Понеділок
3 (21) Тиждень 22-ий по Зісланні Святого Духа.
Прп. Іларіона Великого.

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 прп., Сл.: прп., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прп. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. прп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.
Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – прп.
Літургія: вся служба дня. Ап. – Кол. 255 зач.; 2, 13-20. Єв. – Лк. 43 зач.; 9, 18-22.


Листопад 4 Вівторок
4 (22) Св. рівноап. Аверкія, єп. Єрапольського, чудотворця. свв. сімох отроків, що в Ефесі.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 свят., Сл.: свят., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свят., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря свят. і за днем тижня.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар свят. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря свят. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та м свят. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. свят., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свят., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря свят. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – свят.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Кол. 256 зач.; 2, 20-3, 3. Єв. – Лк. 44 зач.; 9, 23-27.


Листопад 5 Середа
5 (23) Св. ап. Якова, по плоті брата Господнього.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 ап., Сл.: ап., І нині: хрестобогород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар ап., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря ап. і за днем тижня.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар ап. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря ап. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та ап. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. ап., І нині: хрестобогородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар ап., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря ап. і за днем тижня.
Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – ап.
Літургія: вся служба дня. Ап. – Кол. 259 зач.; 3, 17-4, 1. Єв. – Лк. 47 зач.; 9, 44-50.


Листопад 6 Четвер
6 (24) Св. мч. Арети і тих, що з ним.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 мч., Сл.: мч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мч. і за днем тижня.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та мч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. мч., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря мч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Кол. 260 зач.; 4, 2-9. Єв. – Лк. 48 зач.; 9, 49-56.


Листопад 7 П'ятниця
7 (25) Свв. мчч. і нотарів Маркіяна й Мартирія.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 мчч., Сл.: мчч., І нині: хрестобогород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та мчч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. мчч., І нині: хрестобогородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мчч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Кол. 261 зач.; 4, 10-18. Єв. – Лк. 50 зач.; 10, 1-15.


Листопад 8 Субота
8 (26)  + Св. і славного влкмч. Димитрія Мироточця.

Вечірня: „Блажен муж”. На „Господи, взиваю я” стихир – 8 всі влкмч. Слава: влкмч., І нині: 1-й богородичний (догмат), що віддається. Прокімен дня і три читання влкмч.: Іс. 43:9-14, Муд. 3:1-9, Муд. 4:7-15. Стихири на литії влкмч.. Стиховня влкмч., зі своїми приспівами (стихири беремо з хвалитних утрені). На благословенні хлібів: Тропар влкмч., двічі і Богородице Діво раз. Відпуст великий з поминанням тільки служби влкмч.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар влкмч. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за голосом тропаря влкмч. Катизми чергові з сідальними влкмч., також полієлей з величаннями і пополієлейний сідальний влкмч.. Степенна 4-го голосу, перший антифон. Прокімен, Єв. – Лк. 63 зач.; 12, 2-7. Пс. 50, і стихира влкмч. Канонів 3: Богородиці і два влкмч. Під час канону відбувається мирування. По 3-ій пісні – сідальний влкмч. По 6-ій – кондак-ікос влкмч. По 9-ій – світильний влкмч. Хвалитні стихири влкмч. – 4. Слава: влкмч., І нині: богородичний. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар влкмч., Слава, І нині: богородичний з недільних за голосом тропаря влкмч. Відпуст великий з поминанням тільки служби влкмч.

Часи: тропар і кондак влкмч.

Літургія: все – тільки влкмч. Ап. – 2 Тим. 292 зач.; 2:1-10. Єв. – Ів. 52 зач.; 15:17-16:2.


Листопад 9 Неділя
9 (27) Неділя 22-га по Зісланні Святого Духа. Глас 5. Єв. 11.
Св. мч. Нестора. Свв. мчцц. Капетоліни і рабині її Єротиїди.

Вечірня: „Блажен муж”. На „Господи, взиваю я” – 10 стихир: октоїха – 7, мч. – 3. Слава: І нині: 1-й богородичний голосу, (догмат). На стиховні: недільні стихири октоїха. Тропар воскресний, Слава: мч., І нині: богородичний недільний за голосом тропаря мч. Відпуст великий з поминанням недільним і мч.

Утреня: На „Бог Господь”: тропар недільний  двічі, Слава: мч., І нині: богородичний з недільних, за голосом тропаря мч. Катизми чергові зі звичайними їхніми недільними сідальними октоїха, полієлей, „Ангельський собор”, мала єктенія з виголосом „Бо благословиться” й іпакой голосу. Степенна чергового голосу Єв. – 9, Йо. 67 зач.; 21, 15-25. і все інше до канону – неділі. Псалом 50. Канонів 4: недільний октоїха, хрестовоскресний, богородичний і мч. По 3-ій пісні – кондак-ікос і сідальний мч. По 6-ій – кондак-ікос недільні. По 9-ій – недільний світильний, Слава: мч., І нині: богородичний недільного світильного. Хвалитних стихир недільних октоїха чергового голосу – 8. Слава: стихира євангельська, І нині: „Преблагословенна”. По великому славослов’ї – тропар недільний „Сьогодні спасіння світу”. Відпуст великий з поминанням служби недільної і мч.

Часи: тропар недільний – на всіх часах, також „Слава” на 3-му і 9-му – мч., на 6-му – храму. Кондаки: на 1-му і 9-му – недільний, на 3-му – мчч., на 6-му – храму.
Літургія: Антифони недільні або зображальні. Тропар недільний, Слава: кондак недільний, І нині: кондак богородичний, за голосом наславника кондака недільного. Прокімен, апостол, євангелія і причасний недільні. Ап.: Гал. 215 зач.; 6,11-18. Єв.: Лк. 83 зач.; 16, 19-31.


Листопад 10 Понеділок
10 (28) Тиждень 23-ій по Зісланні Святого Духа.
Свв. мчч. Терентія й Неоніли. Прп. Стефана Савваїта, творця канонів. Св. мчц. Параскеви, що в Іконії, названої П'ятниця.

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 мчч.; 3 прп., Сл.: прп., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчч. (2), Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, мчч. та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, мчч. Сл.: світил. прп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл. прп., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – мчч. та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 1 Сол. 262 зач.; 1, 1-5. Єв. – Лк. 52 зач.; 10, 22-24.


Листопад 11 Вівторок
11 (29) Св. прпмчц. Анастасії Римлянки. Переставлення прп. Аврамія архимандрита, Ростовського чудотворця.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 прпмчц.; 3 прп., Сл.: прп., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прпмчц., Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прпмчц. (2), Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, прпмчц. та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, прпмчц. Сл.: світил. прп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прпмчц., Сл. прп., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – прпмчц. та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 1 Сол. 263 зач.; 1, 6-10. Єв. – Лк. 55 зач.; 11, 1-10.


Листопад 12 Середа
12 (30) Св. мчч. Зиновія й Зиновії, сестри його.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 мчч., Сл.: мчч., І нині: хрестобогород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та мчч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. мчч., І нині: хрестобогородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мчч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 1 Сол. 264 зач.; 2, 1-8. Єв. – Лк. 56 зач.; 11, 9-13.


Листопад 13 Четвер
13 (31) Свв. апп. Стахія, Амплія і тих, що з ними. Св. мч. Єпімаха.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 апп.; 3 мч., Сл.: мч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар апп., Сл. мч., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мч. і за днем тижня.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар апп. (2), Сл. мч., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, апп. та мч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, апп. Сл.: світил. мч., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар апп., Сл. мч., І нині: богород. за гласом тропаря мч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – апп. та 9-му – мч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 1 Сол. 265 зач.; 2, 9-14. Єв. – Лк. 57 зач.; 11, 14-23.


Листопад 14 П'ятниця
14 (1) Свв. чудотворців і безсеребреників Косми й Дам'яна.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 безср., Сл.: безср., І нині: хрестобогород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар безср., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря безср. і за днем тижня.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар безср. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря безср. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та безср. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. безср., І нині: хрестобогородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар безср., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря безср. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – безср.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 1 Сол. 266 зач.; 2, 14-19. Єв. – Лк. 58 зач.; 11, 23-26.


Листопад 15 Субота
15 (2) Свв. мчч. Ахиндина, Пигасія, Афтонія, Єлпидифора й Анемподиста.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 мчч., 3 Октоїха; Сл.: мчч., І нині: догмат гласу, що віддається. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря мчч. Відпуст великий з поминанням цілого тижня і мчч.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчч. (2), Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря мчч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Пс. 50. Канон: якщо Господній або Богородичний храм – канонів 3: храму, мчч. та Октоїха. Якщо храм святого, канонів 3: мчч., храмового святого та Октоїха. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: мчч., І нині: його богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богородичний відпустовий за гласом тропаря мчч. і за днем тижня. Відпуст великий з поминанням усього тижня і мчч.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мчч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 2 Кор. 185 зач.; 8, 1-5. Єв. – Лк. 36 зач.; 8, 16-21.


Листопад 16 Неділя
16 (3) Неділя 23-тя по Зісланні Святого Духа. Глас 6. Єв. 1.
Свв. мчч. Акепсими, єп., Йосифа, пресвітера, і Аїтала, диякона. Оновлення храму св. влкмч. Юрія, що в Лідді, де положене чесне тіло його. (поєднуються неділя, мчч. і Юрій)

Вечірня: “Блажен муж”. На “Господи, взиваю” 10 стихир: 4 неділ., 3 мчч., 3 Юрія. Сл.: Юрія, І нині: догмат гласу. Прокімен дня. Стиховня неділ., Слава: мчч., І нині: богород. По “Отче наш” тропар воскресний, мчч., Сл.: Юрія, І нині: богородичний з неділ. за гласом тропаря Юрія. Великий відпуст з помин. неділі, мчч. і Юрія.

Утреня: по “Бог Господь” тропар воскресний і мчч., Сл.: Юрія, І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Катизми черг., сідал. неділ., полієлей, “Ангельський  собор”, іпакой, степенна та прокімен гласу. Єв. Мт. 116 зач.; 28, 16-20. “Воскресіння Христове”. Пс. 50. Стихира неділ. Канони воскресний, Богородиці, мчч. і Юрія. По 3-ій пісні – кондаки-ікоси і сідальні мчч. і Юрія. По 6-ій – кондак-ікос недільні. На 9-ій пісні – “Чеснішу від херувимів”. По 9-ій – «Свят Господь Бог наш» і світильний воскресний, мчч., Сл.: Юрія, І нині: богородичний воскресного світильного. Хвалитних стихир – 8 воскресних, Сл.: стихира євангельська, І нині: “Преблагословенна”. По вел. славослов’ї тропар “Воскресши з гробу”. Відпуст великий з поминанням служби воскресної і мчч.

Часи: на всіх тропар воскресний, Слава: на 3-му – тропар мчч., на 6-му – храму, на 9-му – Юрію. Кондаки: на 1-му – воскресний, на 3-му – мчч., на 6-му храму, на 9-му - Юрію.

Літургія: антифони воскресні або зображальні. Тропар воскресний, Сл.: кондак воскресний, І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Прокімен і алилуя воскресні. Ап. – Еф. 220 зач.; 2, 4-10. Єв. – Лк. 38 зач.; 8, 26-39.Причасний «Хваліте».


Листопад 17 Понеділок
17 (4) Тиждень 24-ий по Зісланні Святого Духа.
Прп. Йоаникія Великого, св. мч. Никандра, єп. Мирського. Єремея, пресвітера.

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 прп.; 3 мч., Сл.: мч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл. мч., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мч. і за днем тижня.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прп. (2), Сл. мч., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, прп. та мч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, прп. Сл.: світил. мч., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл. мч., І нині: богород. за гласом тропаря мч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – прп. та 9-му – мч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 1 Сол. 267 зач.; 2, 20-3, 8. Єв. – Лк. 59 зач.; 11, 29-33.


Листопад 18 Вівторок
18 (5) Свв. мчч. Галактіона і Єпістими.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 мчч., Сл.: мчч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та мчч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. мчч., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мчч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 1 Сол. 268 зач.; 3, 9-13. Єв. – Лк. 60 зач.; 11, 34-41.


Листопад 19 Середа
19 (6) Св. Павла, архиєп. Царгородського, ісп.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 ісп., Сл.: ісп., І нині: хрестобогород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар ісп., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря ісп. і за днем тижня.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар ісп. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря ісп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та ісп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. ісп., І нині: хрестобогородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар ісп., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря ісп. і за днем тижня.
Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – ісп.

Літургія: вся служба дня. Ап. 1 Сол. 269 зач.; 4, 1-12. Єв. Лк. 61 зач.; 11, 42-46.


Листопад 20 Четвер
20 (7) Бл. Прп. Йосафати (Гордашевської). Свв. тридцять трьох мчч., що в Мелітині. Прп. чудотворця Лазаря, що постив на Галисійській горі.

Вечірня: „Блажен муж”. На „Господи, взиваю я” стихир – 8 всі прп. Слава: прп., І нині: 1-й богородичний (догмат) за голосом наславника. Прокімен дня і три читання прп.: Муд. 3:1-9, Муд. 5:15-6:3, Прип. 2:1-9. На литії: перша стихира – храму, відтак прп. Стиховня ціла прп., зі своїми приспівами. До наславника прп. добирається богородичний з недільної стиховні за голосом наславника. На благословенні хлібів: Тропар прп., двічі і Богородице Діво раз. Відпуст великий з поминанням тільки служби прп.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар прп. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за голосом тропаря прп. Катизми чергові з сідальними прп., також полієлей з величаннями і пополієлейний сідальний прп. Степенна 4-го голосу, перший антифон. Прокімен, Єв. Лк. 24 зач.; 6:17-23. Пс. 50, і стихира свщмч. Канонів 2: перший Богородиці, другий прп. По 9-ій – світильний прп. Хвалитні стихири прп. – 4. Слава: прп., І нині: богородичний, за голосом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар прп., Слава, І нині: богородичний з недільних за голосом тропаря прп. Відпуст великий з поминанням тільки служби прп.

Часи: тропар і кондак прп.

Літургія: все – тільки прп. Апостол і євангелія спочатку – дня: Ап. – 1 Сол. 271 зач.; 5, 1-8. Єв. – Лк. 62 зач.; 11, 47-12, 1. Прп.: Ап. – 1 Кор. 131 зач.; 4:9-16. Єв. – Ів. 65 зач.; 20:19-31.


Листопад 21 П'ятниця
21 (8) + Собор святого архистратига Михаїла й інших безплотних сил.

Вечірня: „Блажен муж”. На „Господи, взиваю я” стихир – 8 всі свята. Слава: свята, І нині: 1-й богородичний (догмат). Прокімен дня і три читання свята: Ісуса Навина 5:13-15, Суддів 6:2,7,11-24, Ісаї 14:7-20. Стихири на литії свята. Стиховня свята, зі своїми приспівами., Сл., І нині: свята. На благословенні хлібів: Тропар свята, двічі і „Богородице Діво” раз. Відпуст великий з поминанням тільки служби свята.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свята двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за голосом тропаря свята. Катизми чергові з сідальними свята, також полієлей з величаннями і пополієлейний сідальний свята. Степенна 4-го голосу, перший антифон. Прокімен, Єв. Мт. 52 зач.; 13:24-30,36-43. Пс. 50, і стихира свята. Канонів 3: Богородиці, і два свята. Під час канону відбувається мирування. По 3-ій пісні – сідальний свята. По 6-ій – кондак-ікос свята. По 9-ій – світильний свята. Хвалитні стихири свята – 4. Слава: свята, І нині: богородичний. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар свята, Слава, І нині: богородичний з недільних за голосом тропаря свята. Відпуст великий з поминанням тільки служби свята.

Часи: тропар і кондак свята.

Літургія: все – тільки свята. Ап. – Євр. 305 зач.; 2:2-10. Єв. – Лк. 51 зач.; 10:16-21.


Листопад 22 Субота
22 (9) Свв. мчч. Онисифора й Порфирія. Прп. Матрони. Прп. Теоктисти, що з Лезви.

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 мчч.; 3 прп., Сл.: прп., І нині: догмат гласу, що віддається. Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня. Відпуст великий з поминанням цілого тижня мчч. та прп.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчч. (2), Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, мчч. та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, мчч. Сл.: світил. прп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл. прп., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – мчч. та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 2 Кор. 191 зач.; 11, 1-6. Єв. – Лк. 40 зач.; 9, 1-6.


Листопад 23 Неділя
23 (10) Неділя 24-та по Зісланні Святого Духа. Глас 7. Єв. 2.
Свв. апп. Ераста, Олімпа, Родіона і тих, що з ними.

Вечірня: “Блажен муж”. На “Господи, взиваю” 10 стихир: 7 неділ., 3 апп., Сл:, І нині: догмат гласу. Прокімен дня. Стиховня неділ. По “Отче наш” тропар воскресний, Сл.: апп., І нині: богородичний з неділ. за гласом тропаря апп. Великий відпуст з помин неділі і апп.

Утреня: по “Бог Господь” тропар воскресний двічі, Сл.: апп., І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Катизми черг., сідал. неділ., полієлей, “Ангельський собор”, іпакой, степенна та прокімен гласу. Єв. Мр. 70 зач.; 16, 1-8. “Воскресіння Христове”. Пс. 50. Стихира неділ. Канони воскресний, хрестовоскресний, Богородиці і апп. По 3-ій пісні – кондак-ікос і сідальний апп. По 6-ій – кондак-ікос недільні. На 9-ій пісні – “Чеснішу від херувимів”. По 9-ій – «Свят Господь Бог наш» і світильний воскресний, Сл.: апп., І нині: богородичний воскресного світильного. Хвалитних стихир – 8 воскресних, Сл.: стихира євангельська, І нині: “Преблагословенна”. По вел. славослов’ї тропар «Сьогодні спасіння світу». Відпуст великий з поминанням служби воскресної і апп.

Часи: на всіх тропар воскресний, Слава: на 3-му і 9-му – тропар апп., на 6-му – храму. Кондаки: на 1-му і 9-му – воскресний, на 3-му – апп., на 6-му храму.

Літургія: антифони воскресні або зображальні. Тропар воскресний, Сл.: кондак воскресний, І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Прокімен і алилуя воскресні. Ап. – Еф. 221 зач.; 2, 14-22. Єв. – Лк. 39 зач.; 8, 41-56. Причасний «Хваліте».


Листопад 24 Понеділок
24 (11) Тиждень 25-ий по Зісланні Святого Духа.
Свв. мчч. Мини, Віктора й Вінкентія. Св. мчц. Стефаніди. прп. ісп. Теодора Студита.

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 мчч.; 3 ісп., Сл.: ісп., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл. ісп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря ісп. і за днем тижня.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчч. (2), Сл. ісп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря ісп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, мчч. та ісп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, мчч. Сл.: світил. ісп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл. ісп., І нині: богород. за гласом тропаря ісп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – мчч. та 9-му – ісп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 2 Сол. 274 зач.; 1, 1-10. Єв. – Лк. 65 зач.; 12, 13-15; 22-31.


Листопад 25 Вівторок
25 (12) + Св. свщмч. Йосафата, архиєп. Полоцького.
Св. Йоана Милостивого, патр. Олександрійського. Прп. Ніла.

Вечірня: „Блажен муж”. На „Господи, взиваю я” стихир – 8 всі свщмч., Слава: свщмч., І нині: 1-й богородичний (догмат) за голосом наславника. Прокімен дня і три читання свщмч.: Прип. 3:13-16, 8:4, Муд. 4:7,16-20, 5:1-7, Муд. 5:15-6:3. Стихири на литії свщмч. Стиховня свщмч, зі своїми приспівами. На благословенні хлібів: Тропар свщмч, двічі і „Богородице Діво” раз. Відпуст великий з поминанням тільки служби свщмч.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свщмч. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за голосом тропаря свщмч. Катизми чергові з сідальними свщмч., також полієлей з величаннями і пополієлейний сідальний свщмч. Степенна 4-го голосу, перший антифон. Прокімен, Єв. Ів. 35 зач.; 10:1-9. Пс. 50, і стихира свщмч. Канонів 2: перший Богородиці, другий свщмч. Під час канону відбувається мирування. По 3-ій пісні – сідальний свщмч., по 6-ій – кондак-ікос свщмч., по 9-ій – світильний свщмч. Хвалитні стихири свщмч. – 4. Слава: свщмч., І нині: богородичний, за голосом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар свщмч., Слава, І нині: богородичний з недільних за голосом тропаря свщмч. Відпуст великий з поминанням тільки служби свщмч.

Часи: тропар і кондак свщмч.

Літургія: все – тільки свщмч. Ап. – Євр. 311 зач.; 4:14-5:10. Єв. – Ів. 36 зач.; 10:9-16.


Листопад 26 Середа
26 (13) Св. Йоана Золотоустого, архиєп. Царгородського. (святий зі всенічним)

Вечірня: „Блажен муж”. На „Господи, взиваю я” стихир – 8, всі свят. Слава: свят., І нині: 1-й богородичний (догмат). Прокімен дня і три читання свят.: Прип. 10:6-8, 8:6-21, Муд. 8:17-9:14, Муд. 4:1.6-20. На литії стихири свят. Стиховня ціла свят., зі своїми приспівами. На благословенні хлібів: Тропар свят. двічі і «Богородице Діво» раз. Відпуст великий з поминанням тільки служби свят.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свят. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за голосом тропаря свят. Катизми чергові з сідальними свят., також полієлей з величаннями і сідальний свят. Степенна 4-го голосу, перший антифон. Прокімен, Єв. – Йо. 35 зач.; 10, 1-9. Пс. 50, і стихира свят. Канонів 2: перший Богородиці, другий свят. Під час канону відбувається мирування. По 3-ій пісні – сідальний свят. По 6-ій – кондак-ікос свят. По 9-ій – світильний свят. Хвалитні стихири свят. – 4. Слава: свят., І нині: богородичний, за голосом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар свят., Слава, І нині: богородичний з недільних за голосом тропаря свят. Відпуст великий з поминанням тільки служби свят.

Часи: тропар і кондак свят.

Літургія: все – тільки свят. Апостол і євангелія спочатку – Ряд.: Ап. – 2 Сол. 275 зач.; 2, 1-12. Єв. – Лк. 69 зач.; 12, 48-59. Свят. – Ап. – Євр. 318 зач.; 7, 26-8, 2. Єв. – Йо. 36 зач.; 10, 9-16.


Листопад 27 Четвер
27 (14) + Св. і всехвального ап. Филипа.

Вечірня: „Блажен муж”. На „Господи, взиваю я” стихир – 6, всі ап. Слава: ап., І нині: 1-й богородичний (догмат). Прокімен дня і три читання ап.: 1Пт. 1:1-25,2:1-6, 1Пт. 2:21-25,3:1-9, 1Пт. 4:1-11. Стиховня ціла ап., зі своїми приспівами. Тропар ап., Слава, І нині: богородичний з недільних за голосом тропаря ап. Відпуст великий з поминанням тільки служби ап.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар ап. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за голосом тропаря ап. Катизми чергові з сідальними ап., також полієлей з величаннями і сідальний ап. Степенна 4-го голосу, перший антифон. Прокімен, Єв. Мр. 70 зач.; 16, 1-8. Пс. 50, і стихира ап. Канонів 2: перший Богородиці, другий ап. По 3-ій пісні – сідальний ап. По 6-ій – кондак-ікос ап. По 9-ій – світильний ап. Хвалитні стихири ап. – 4. Слава: ап., І нині: богородичний, за голосом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар ап., Слава, І нині: богородичний з недільних за голосом тропаря ап. Відпуст великий з поминанням тільки служби ап.

Часи: тропар і кондак ап.

Літургія: все – тільки ап. Апостол і євангелія спочатку – Ряд.: Ап. 2 Сол. 276 зач.; 2, 13-3, 5. Єв. – Лк. 70 зач.; 13, 1-9. Ап.Ап. – 1 Кор. зач. 131; 4, 9-16; Єв. – Йо. зач. 5; 1, 43-51.


Листопад 28 П'ятниця
28 (15) Свв. мчч. і ісп. Гурія, Самона й Авіва. Початок Різдвяного посту.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 мчч., Сл.: мчч., І нині: хрестобогород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та мчч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. мчч., І нині: хрестобогородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мчч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 2 Сол. 277 зач.; 3, 6-18. Єв. – Лк. 73 зач.; 13, 31-35.


Листопад 29 Субота
29 (16) + Св. ап. і єв. Матея.

Вечірня: „Блажен муж”. На „Господи, взиваю я” стихир – 6, всі ап. Слава: ап., І нині: 1-й богородичний (догмат) гласу, що віддається. Прокімен дня і три читання ап.: 1Пт. 1:1-25,2:1-6, 1Пт. 2:21-25,3:1-9, 1Пт. 4:1-11. Стиховня ціла ап., зі своїми приспівами. Тропар ап., Слава, І нині: богородичний з недільних за голосом тропаря ап. Відпуст великий з поминанням тільки служби ап.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар ап. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за голосом тропаря ап. Катизми чергові з сідальними ап., також полієлей з величаннями і сідальний ап. Степенна 4-го голосу, перший антифон. Прокімен, Єв. Йо. зач. 67; 21, 15-25. Пс. 50, і стихира ап. Канонів 2: перший Богородиці, другий ап. По 3-ій пісні – сідальний ап. По 6-ій – кондак-ікос ап. По 9-ій – світильний ап. Хвалитні стихири ап. – 4. Слава: ап., І нині: богородичний, за голосом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар ап., Слава, І нині: богородичний з недільних за голосом тропаря ап. Відпуст великий з поминанням тільки служби ап.

Часи: тропар і кондак ап.

Літургія: все – тільки ап. Апостол і євангелія спочатку – Ряд.: Ап. – Гал. 199 зач.; 1, 3-10. Єв. – Лк. 46 зач.; 9, 37-43. Ап.: Ап. – 1 Кор. 131 зач.; 4, 9-16. Єв. – Мт. 30 зач.; 9, 9-13.


Листопад 30 Неділя
30 (17) Неділя 25-та по Зісланні Святого Духа. Глас 8. Єв. 3.
Св. Григорія, єп. Неокесарійського, чудотворця.

Вечірня: “Блажен муж”. На “Господи, взиваю” 10 стихир: 6 неділ., 4 свят., Сл.: свят., І нині: догмат гласу. Прокімен дня. Стиховня неділ., Сл.: свят., І нині: богород. По “Отче наш” тропар воскресний, Сл.: свят., І нині: богородичний з неділ. за гласом тропаря свят. Великий відпуст з помин. неділі і свят.

Утреня: по “Бог Господь” тропар воскресний двічі, Сл.: свят., І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Катизми черг., сідал. неділ., полієлей, “Ангельський  собор”, іпакой, степенна та прокімен гласу. Єв. Мр. 71 зач.; 16, 9-20. “Воскресіння Христове”. Пс. 50. Стихира неділ. Канони воскресний, хрестовоскресний, Богородиці і свят. По 3-ій пісні – кондак-ікос і сідальний свят. По 6-ій – кондак-ікос недільні. На 9-ій пісні – “Чеснішу від херувимів”. По 9-ій – «Свят Господь Бог наш» і світильний воскресний, Сл.: свят., І нині: богородичний воскресного світильного. Хвалитних стихир – 8 воскресних, Сл.: стихира євангельська, І нині: “Преблагословенна”. По вел. славослов’ї тропар “Воскресши з гробу”. Відпуст великий з поминанням служби воскресної і свят.

Часи: на всіх тропар воскресний, Слава: на 3-му і 9-му – тропар свят., на 6-му – храму. Кондаки: на 1-му і 9-му – воскресний, на 3-му – свят., на 6-му храму.

Літургія: антифони воскресні або зображальні. Тропар воскресний, Сл.: кондак воскресний, І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Прокімен і алилуя воскресні. Ап. – Еф. 224 зач.; 4, 1-6. Єв. – Лк. 53 зач.; 10, 25-37. Причасний «Хваліте».

Немає коментарів:

Дописати коментар