пʼятницю, 1 лютого 2013 р.

ЛЮТИЙ 2013

Лютий 1 П’ятниця
1 (19) Прп. Макарія Єгипетського.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прп. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світильний прп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Єв.: Ап. – Як. 52 зач.; 2, 1-13. Єв. – Мр. 46 зач.; 10, 23-32.

Вечірня: “Блажен муж”. На “Господи, взиваю” 6 стихир прп., Сл.: прп., І нині: догмат 1-го гласу. Прокімен дня. Три читання прп.: Прип. 10, 6-8; 8, 6-21; Муд. 4, 7-15; Муд. 8, 17-9, 14. Стиховня прп., Сл.: прп., І нині: богород. з неділ. стиховні за гласом «Слава». По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. з неділ. за гласом тропаря прп. Відпуст великий з помин. прп.

Лютий 2 Субота
2 (20) + Прп. й богоносного Євтимія Великого.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прп. (2), Сл., І нині: богород. з неділ. за гласом тропаря прп. Катизми черг., сідальні прп. Полієлей з Величанням, сідальний прп. Степенна, глас 4: “Від юності моєї”. Прокімен прп., Єв. Мт. 43 зач.; 11,25-30. зач.; стихира прп. Канон Богородиці (“Немокрими ногами” або “Море перейшовши”) та прп. Катавасія “Сушу” (зі Стрітення). По 9-ій пісні – світильний прп., Сл., Інині: богород. Хвалитні 4, всі прп., Сл.: прп., І нині: богород., за гласом Сл. По вел. славослов’ї – тропар прп., Сл., І нині: богород. з неділ. за гласом тропаря прп. Відпуст великий, як на Вечірні.

Часи: на всіх тропар і кондак прп.

Літургія: вся служба прп. Ап. і Єв. дня і прп. Прп. – Ап. – Євр. 335 зач.; 13, 17 – 21. Єв. – Лк. 24 зач.; 6, 17 – 23. Ряд.: Ап. – Кол. 249 зач.; 1, 2-6. Єв. – Лк. 81 зач.; 16,10-15.

Вечірня: “Блажен муж”. На “Господи, взиваю” 10 стихир: 7 воскрес. і 3 ісп., Сл.: ісп., І нині: догмат 2-го гласу. Прокімен дня. Стиховня неділ. По “Отче наш” тропар воскресний, Сл.: ісп., І нині: богородичний з неділ. за гласом тропаря ісп. Великий відпуст з помин неділі та ісп.

Лютий 3 Неділя
Неділя 35 по по Зісланні Святого Духа. Глас 2. Єв. 2.
3 (21) Прп. Максима Ісповідника. Св. мч. Неофіта. Свв. мчч. Євгенія, Кандида, Валеріяна й Акили.

Утреня: по “Бог Господь” тропар воскресний, Сл.: ісп., І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Катизми черг., сідал. неділ., “Ангельський собор”, іпакой, степенна та прокімен 2-го гласу. Єв. – Єв. 2, Мр. зач. 70; 16, 1-8. “Воскресіння Христове”. Пс. 50. Стихира неділ. Канон воскресний і свв. Катавасія “Відкрию уста мої”. На 9-ій пісні – “Чеснішу від херувимів”. По 9-ій – «Свят Господь Бог наш» і світильний воскресний, Сл.: ісп., І нині: богородичний воскресного світильного. Хвалитних стихир – 8 воскресних, Сл.: стихира євангельська, І нині: “Преблагословенна”. По вел. славослов’ї тропар «Воскресши з гробу». Відпуст великий з поминанням служби воскресної і ісп.

Часи: на всіх тропар воскресний, Слава: на 3-му і 9-му – тропар ісп., на 6-му – храму. Кондаки: на 1-му – воскресний, на 3-му і 9-му – ісп., на 6-му храму.

Літургія: антифони воскресні. Тропар воскресний, Сл.: кондак воскресний, І нині: богородичний з неділ. за гласом «Слава». Прокімен воскресний. Ап. – Гал. 200 зач.; 1, 11-19. Єв. – Лк. 93 зач.; 18, 35-43. Причасний «Хваліте».

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 ап.; 3 прпмч., Сл.: прпмч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар ап., Сл.: прпмч., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прпмч. і за днем тижня.

Лютий 4 Понеділок
4 (22) Св. ап. Тимотея. Св. прпмч. Атанасія Перського.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар ап. (2), Сл.: прпмч., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прпмч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, ап і прпмч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світильний прпмч., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар ап., Сл.: прпмч., І нині: богород. за гласом тропаря прпмч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – дня; на 6-му – храму; на 3-му – ап., на 9-му – прпмч.

Літургія: вся служба дня.Ап. – 1 Пт. 59 зач.; 2, 21-3, 9. Єв. – Мр. 54 зач.; 12, 13-17.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 свщмч., Сл.: свщмч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свщмч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря свщмч. і за днем тижня.

Лютий 5 Вівторок
5 (23) Св. свщмч. Климента, єп. Анкирського. Св. мч. Агатангела.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар свщмч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря свщмч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та свщмч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світильний свщмч., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свщмч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря свщмч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – свщмч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 1 Пт. 60 зач.; 3, 10-22. Єв. – Мр. 55 зач.; 12, 18-27.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 прп., Сл.: прп., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Лютий 6 Середа
6 (24) Прп. Ксенії Римлянки.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прп. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світильний прп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 1 Пт. 61 зач.; 4, 1-11. Єв. – Мр. 56 зач.; 12, 28-37.

Вечірня: “Блажен муж”. На “Господи, взиваю” 6 стихир св., Сл.: св., І нині: догмат за гласом Сл. Прокімен дня. Три читання св.: Прип. 10, 6-8; 8, 6-21; Муд. 4, 7-15; Муд. 8, 17-9, 14. Стиховня св., тільки І нині: богород. з неділ. стиховні за гласом Сл. По “Отче наш”: тропар св., Сл., І нині: богород. з неділ. за гласом тропаря св. Відпуст великий з помин. св.

Лютий 7 Четвер
7 (25) + Св. Григорія Богослова, архиєп. Царгородського.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар св. (2), Сл., І нині: богород. з неділ. за гласом тропаря св. Катизми черг., сідал. св. Полієлей з Величанням, сідал. св. Степенна “Від юності моєї”. Прокімен св., Єв. – Йо. 35 зач.; 10, 1-9., стихира св. Канон Богородиці (“Немокрими ногами” або “Море перейшовши”) та св. Катавасія “Сушу” (зі Стрітення). По 9-ій – світил. св. На Хвалитних 4 стихири св., Сл.: св., І нині: богород., за гласом «Слава». По вел. славослов’ї – тропар св., Сл., І нині: богород. з неділ. за гласом тропаря св. Відпуст великий, як на Вечірні.

Часи: на всіх тропар і кондак св.

Літургія: все св. Ап. і Єв. дня і св. Св. – Ап. – 1 Кор. 151 зач.; 12, 7 – 11. Єв. – Йо. 36 зач.; 10, 9 – 16.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 прпп., Сл.: прпп., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прпп., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прпп. і за днем тижня.

Лютий 8 П’ятниця
8 (26) Прп. Ксенофонта, дружини його Марії і синів їхніх Аркадія та Йоана.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прп. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світильний прп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 2 Пт. 64 зач.; 1, 1-10. Єв. – Мр. 58 зач.; 13, 1-8.

Вечірня: “Блажен муж”. На “Господи, взиваю” 6 стихир св., Сл.: св., І нині: догмат 2-го гласу. Прокімен дня. Три читання св.: Прип. 10, 6-8; 8, 6-21; Муд. 4, 7-15; Муд. 8, 17-9, 14. Стиховня св., Св.: св., І нині: богород. з неділ. стиховні за гласом Сл. По “Отче наш”: тропар св., Сл., І нині: богород. з неділ. за гласом тропаря св. Відпуст великий з помин. св.

Лютий 9 Субота
9 (27) + Перенесення чесних мощів св. Йоана Золотоустого.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар св. (2), Сл., І нині: богород. з неділ. за гласом тропаря св. Катизми черг., сідал. св. Полієлей з Величанням, сідальні св. Степенна, глас 4: “Від юності моєї”. Прокімен св., Єв. Йо. зач. 35; 10, 1-9, стихира св. Канон Богородиці (“Немокрими ногами” або “Море перейшовши”) та св. Катавасія “Сушу” (зі Стрітення). По 9-ій пісні – світильний св. Стихир Хвалитних 4 св., Сл.: св., І нині: богород., за гласом «Слава». По вел. славослов’ї – тропар св., Сл., І нині: богород. з неділ. за гласом тропаря св. Відпуст великий, як на Вечірні.

Часи: на всіх тропар і кондак св.

Літургія: вся служба св. Св.: Ап. – Євр. 318 зач.; 7, 26-8, 2. Єв. – Йо. 36 зач.; 10, 9-16.

Вечірня: “Блажен муж”. На “Господи, взиваю” 10 стихир: 7 воскрес. і 3 прп., Сл.: прп., І нині: догмат 3-го гласу. Прокімен дня. Стиховня неділ. По “Отче наш” тропар воскресний, Сл.: прп., І нині: богородичний з неділ. за гласом тропаря прп. Великий відпуст з помин неділі та прп.

Лютий 10 Неділя
Неділя 36 по Зісланні Святого Духа. Глас 3. Єв. 3.
10 (28) Прп. Єфрема Сирина.

Утреня: по “Бог Господь” тропар воскресний, Сл.: прп., І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Катизми черг., сідал. неділ., “Ангельський собор”, іпакой, степенна та прокімен 3-го гласу. Єв. – Єв. Мр. зач. 71; 16, 9-20. “Воскресіння Христове”. Пс. 50. Стихира неділ. Канон воскресний і свв. Катавасія “Сушу” (зі Стрітення). На 9-ій пісні – “Чеснішу від херувимів”. По 9-ій – «Свят Господь Бог наш» і світильний воскресний, Сл.: прп., І нині: богородичний воскресного світильного. Хвалитних стихир – 8 воскресних, Сл.: стихира євангельська, І нині: “Преблагословенна”. По вел. славослов’ї тропар «Сьогодні спасіння світу». Відпуст великий з поминанням служби воскресної і прп.

Часи: на всіх тропар воскресний, Слава: на 3-му і 9-му – тропар прп., на 6-му – храму. Кондаки: на 1-му – воскресний, на 3-му і 9-му – прп., на 6-му храму.

Літургія: антифони воскресні. Тропар воскресний, Сл.: кондак воскресний, І нині: богородичний з неділ. за гласом «Слава». Прокімен воскресний. Ап. – 2 Кор. 182 зач.; 6,16-7,1. Єв. – Мт. 62 зач.; 15, 21-28. Причасний «Хваліте».

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 свщмч., Сл.: свщмч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свщмч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря свщмч. і за днем тижня.

Лютий 11 Понеділок
11 (29) Перенесення мощів. св. свщмч. Ігнатія Богоносця.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар свщмч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря свщмч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та свщмч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світильний свщмч., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свщмч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря свщмч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – свщмч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Як. 53 зач.; 2, 14-26. Єв. – Мр. 48 зач.; 10, 46-52.

Вечірня: “Блажен муж”. На “Господи, взиваю” 8 стихир свв., Сл.: свв., І нині: догмат за гласом «Слава». Прокімен дня. Три читання свв.: Второзак. 1, 8-17; Второзак. 10, 14-21; Муд. 3, 1-9. На Литії стихири свв. Стиховня свв., Сл.: свв., І нині: богород. з неділ. за гласом «Слава». На благословення хлібів: тропар свв. (2) і “Богородице Діво”.

Лютий 12 Вівторок
12 (30) + Трьох святителів: свв. вел. архиєреїв Василія Великого, Григорія Богослова і Йоана Золотоустого. Св. свщмч. Іполита.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар свв. (2), Сл., І нині: богород. з неділ. за гласом тропаря свв. Катизми черг., сідальні свв. Полієлей з величанням, сідал. свв. Степенна, глас 4: “Від юності моєї”. Прокімен свв., Єв. – Йо. 36 зач.; 10, 9 – 16. Стихира свв. Канон Богородиці (“Немокрими ногами” або “Море перейшовши”) та свв. Катавасія «Сушу» (зі Стрітення). По 3-ій – сідальний свв. По 6-ій – конд.-ікос свв. По 9-ій – світил. свв., Сл., Інині: богород. Хвалитні 4, всі свв., Сл.: Тріоді., І нині: Тріоді. По вел. славослов’ї – тропар свв., Сл., І нині: богород. з неділ. за гласом тропаря свв. Відпуст великий, як на Вечірні.

Часи: на всіх тропар і кондак свв.

Літургія: все лише свв. Ап. – Євр. 334 зач.; 13, 7 – 16. Єв. – Мт. 11 зач.; 5, 4 – 19.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 свв. безсріб., Сл.: безсріб., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар безсріб., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря безсріб. і за днем тижня.

Лютий 13 Середа
13 (31) Свв. чудотворців і безсрібників Кира та Йоана.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар свв. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря свв. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та свв. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світильний свв., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свв., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря свв. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – свв.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Як. 55 зач.; 3,11-4, 6. Єв. – Мр. 51 зач.; 11, 23-26.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 передсв.; 3 мч., Сл.: мч., І нині: передсв. Прокімен дня. Стиховня передсвяття, Сл., мч., І нині: передсв. По “Отче наш”: тропар мч., Сл.: І нині: передсв. Відпуст середній з помин. дня тижня і мч.

Лютий 14 Четвер
14 (1) Передсвяття Стрітення. Св. мч. Трифона.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар передсв. (2), Сл.: мч., І нині: передсв. Катизми черг., сідальні передсв. Пс. 50. Канон передсв. і мч. По 9-ій – світильний мч., Сл., І нині: передсв. Стиховня передсв. По “Отче наш”: тропар мч., Сл., І нині: тропар передсв.

Часи: на всіх тропар передсв.; на 3 та 9 – Сл.: мч. Кондаки: 1 та 6 – передсв.; 3 та 9 – мч.

Літургія: тропар передсвяття, Сл., І нині: кондак передсв. Все інше - дня. Ап. – Як. 56 зач.; 4,7-5,9. Єв. – Мр. 45 зач.; 10, 17-27.

Вечірня: “Блажен муж”. “Господи, взиваю” 8 стихир свята, Сл., І нині: свята. Вхід. Прокімен дня. Три читання свята: Вих. 12, 51-13, 3, 11-12, 14-16; Іс. 12, 2-3, 6, 8; Іс. 6, 1-12. На литії – стихири свята. Стиховня свята. На благословенні хлібів тропар свята (3). Відпуст, великий з поминанням свята.

Лютий 15 П’ятниця
15 (2) + СТРІТЕННЯ ГОСПОДА БОГА І СПАСА НАШОГО ІСУСА ХРИСТА.

Утреня: На „Бог Господь”: тропар свята (2), Слава, І нині: свята. Катизми чергові з сідальними свята, полієлей і величання, і пополієлейний сідальний свята. Степенна 4-го гласу: «Від юності моєї». Прокімен, євангелія і стихира свята. Єв. – Лк. 8 зач.; 2:25-32. Псалом 50. Канон свята. Катавасія свята по кожній пісні – „Сушу”. По 3-ій пісні – сідальний свята, по 6-ій – кондак-ікос свята, по 9-ій – світильний свята. На 9-ій пісні „Чеснішу” не співаємо, але при-співи святкові до ірмосів і тропарів канону. Хвалитні стихири свята – 4, Слава, І нині: свя-та. Після великого славослов’я – тропар свята. Відпуст великий з поминанням свята.

Часи: на всіх часах – тропар і кондак свята.

Літургія: антифони зображальні або повсякденні. Вхідне свята. Тропар, кондак, прокімен, алилуя, причасний свя-та. Ап. – Євр. 316. зач.; 7: 7-17. Єв. – Лк. 7 зач.; 2:22-40. Замість „Достойно” – ірмос свята.

Вечірня: катизми нема. На “ Господи, взиваю” 6 стихир: 3 свята, 3 свв., Сл.: свв., І нині: догмат 3-го гласу. Стиховня свята. По “Отче наш”: тропар свв., Сл., І нині: тропар свята. Відпуст середній з помин. свята і свв.

Лютий 16 Субота
16 (3) Св. і праведного Симеона Богоприємця й Анни пророчиці.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар свята (2), Сл.: тропар свв., І нині: свята. Катизми черг., сідальні свята. Пс. 50. Канон свята. і свв. По 9-ій пісні – світильний свв., Сл., І нині: свята. Стиховня свята, Сл: свв., І нині: свята. По “Отче наш”: тропар свв., Сл., І нині: тропар свята. Відпуст з помин. свята і свв.

Часи: на всіх тропар свята; Сл.: на 3 та 9 – тропар свв. Кондаки: 1 та 6 – свята; 3 та 9 – свв.
Літургія: антифони повсякденні. Тропар свята, Сл., І нині: кондак свята; Прокімен, алилуя і причасний свята. Ап. – 1 Сол. 273 зач.; 5, 14-23. Єв. – Лк. 84 зач.; 17, 3-10. Замість “Достойно” – ірмос 9-ї пісні канону свята. Відпуст з помин. свята і свв.

Вечірня: “Блажен муж”. На “Господи, взиваю” 10 стихир: 4 воскрес., 3 посвяття і 3 прп., Сл.: посвяття, І нині: догмат 4-го гласу. Прокімен дня. Стиховня неділ. По “Отче наш” тропар воскресний, Сл.: прп., І нині: посвяття. Великий відпуст з помин неділі та прп.

Лютий 17 Неділя
17 (4) Неділя про Закхея. Глас 4. Єв. 4.
Прп. Ісидора Пилусіотського.

Утреня: на „Бог Господь”: тропар недільний (2), Слава: прп., і нині: свята. Катизми чергові, сідальні неділ. Іпакой, степенна, і прокімен воскрес. Єв. Лк. 112 зач.; 24, 1-12. Канон недільний, свята і прп. Катавасія по кожній пісні – (Стрітення) „Сушу”. По 3-ій пісні – кондак-ікос свята і святого, Слава: сідальний святого, І нині: свята. По 6-ій – кондак-ікос недільний, на 9-ій – „Чеснішу”, по 9-ій – „Свят Господь Бог наш”, недільний світильний, Слава: святого, І нині: свята. Хвалитних стихир – 8: 4 воскресних і 4 тріоді з їхніми приспівами, Слава: євангельська стихира, І нині: „Преблагословенна”. По великому славослов’ї – тропар недільний „Воскресши із гробу”. Великий відпуст з помин неділі та прп.

Часи: на всіх тропар недільний, також Слава: на 1-му і 6-му – свята, на 3-му і 9-му – святому. Кондаки поперемінно, тобто: на 1-му і 6-му – свята, на 3-му і 9-му – недільний.

Літургія: антифони воскресні. Тропар недільний і свята, Слава: кондак недільний, І нині: свята. Прокімен, апостол, алилуя, євангелія і причасний – тільки неділі. Ап. – 1 Тим. 285 зач.; 4, 9-15. Єв. – Лк. 94 зач.; зач.; 19, 1-10.

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 свята, 3 мчц., Сл.: мчц., І нині: свята. Стиховня свята. По “Отче наш”: тропар мчц., Сл., І нині: свята. Відпуст середній з помин. свята і мчц.

Лютий 18 Понеділок
18 (5) Св. мчц. Агафії.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар свята (2), Сл.: мчц., І нині: тропар свята. Катизми черг., сідальні свята. Пс. 50. Канон свята. і мчц. По 9-ій пісні – світильний мчц., Сл., І нині: свята. Стиховня свята. По “Отче наш”: тропар мчц., Сл., І нині: свята. Відпуст з помин. свята і мчц.

Часи: на всіх тропар свята; Сл.: на 3 та 9 – тропар мчц. Кондаки: 1 та 6 – свята; 3 та 9 – мчц.

Літургія: антифони повсякденні. Тропар свята, Сл., І нині: кондак свята; Прокімен, алилуя і причасний свята. Ап. – 1 Пт. 59 зач.; 2, 21-3, 9. Єв. – Мр. 54 зач.; 12, 13-17. Замість “Достойно” – ірмос 9-ї пісні канону свята. Відпуст з помин. свята і мчц.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 свята, 3 прп., Сл.: прп., І нині: свята. Стиховня свята. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: свята. Відпуст середній з помин. свята і прп.

Лютий 19 Вівторок
19 (6) Прп. Вукола, єп. Смирнського. Св. свщмч. Сілвана, єп. Ємеського, і тих, що з ним.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар свята (2), Сл.: прп., І нині: свята. Катизми черг., сідальні свята. Пс. 50. Канон свята. і прп. По 9-ій пісні – світильний прп., Сл., І нині: свята. Стиховня свята. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: свята. Відпуст з помин. свята і прп.

Часи: на всіх тропар свята; Сл.: на 3 та 9 – тропар прп. Кондаки: 1 та 6 – свята; 3 та 9 – прп.

Літургія: антифони повсякденні. Тропар свята, Сл., І нині: кондак свята; Прокімен, алилуя і причасний свята. Ап. – 1 Пт. 60 зач.; 3, 10-22. Єв. – Мр. 55 зач.; 12, 18-27. Замість “Достойно” – ірмос 9-ї пісні канону свята. Відпуст з помин. свята і прп.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 свята, 3 прп., Сл.: прп., І нині: свята. Стиховня свята. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: свята. Відпуст середній з помин. свята і прп.

Лютий 20 Середа
20 (7) Прп. Партенія, єп. Лампсакійського. Пам’ять влкмч. Теодора Тирона.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар свята (2), Сл.: прп., І нині: свята. Катизми черг., сідальні свята. Пс. 50. Канон свята. і прп. По 9-ій пісні – світильний прп., Сл., І нині: свята. Стиховня свята. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: свята. Відпуст з помин. свята і прп.

Часи: на всіх тропар свята; Сл.: на 3 та 9 – тропар прп. Кондаки: 1 та 6 – свята; 3 та 9 – прп.

Літургія: антифони повсякденні. Тропар свята, Сл., І нині: кондак свята; Прокімен, алилуя і причасний свята. Ап. – 1 Пт. 61 зач.; 4, 1-11. Єв. – Мр. 56 зач.; 12, 28-37. Замість “Достойно” – ірмос 9-ї пісні канону свята. Відпуст з помин. свята і прп.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 влкмч., 3 прор., Сл.: прор., І нині: свята. Стиховня свята. По “Отче наш”: тропар влкмч., Сл.: прор., І нині: свята. Відпуст середній з помин. свята, влкмч. і прор.

Лютий 21 Четвер
21 (8) Св. влкмч. Теодора Стратилата. Св. прор. Захарії Серповидця.
Ап. – 1 Пт. 62 зач.; 4, 12 - 5,5. Єв. – Мр. 57 зач.; 12, 38-44.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар свята (2), Сл.: влкмч., І нині: свята. Катизми черг., сідальні свята. Пс. 50. Канон свята. і влкмч. По 9-ій пісні – світильний влкмч., Сл., І нині: свята. Стиховня свята. По “Отче наш”: тропар влкмч., Сл., І нині: свята. Відпуст з помин. свята і влкмч.

Часи: на всіх тропар свята; Сл.: на 3 та 9 – тропар влкмч. Кондаки: 1 та 6 – свята; 3 та 9 – влкмч.

Літургія: антифони повсякденні. Тропар свята, Сл., І нині: кондак свята; Прокімен, алилуя і причасний свята. Ап. – 1 Пт. 61 зач.; 4, 1-11. Єв. – Мр. 56 зач.; 12, 28-37. Замість “Достойно” – ірмос 9-ї пісні канону свята. Відпуст з помин. свята і влкмч.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир свята, Сл., І нині: свята. Прокімен дня. Стиховня свята. По “Отче наш”: тропар свята. Відпуст середній з помин. свята і мч.

Лютий 22 П’ятниця
22 (9) Віддання Стрітення. Св. мч. Никифора.

Утреня: на „Бог Господь”: тропар свята двічі, Слава, І нині: знову раз. Катизми 7, 8 з сідальними свята і відразу псалом 50 та канон. Канон і все інше до кінця утрені – саме так, як у саме свято. Канон свята. Катавасія по кожній пісні – „Сушу”. По 3-ій пісні – сідальний свята. По 6-ій – кондак-ікос свята. По 9-ій – світильний свята. На 9-ій пісні „Чеснішу” не співає-мо, але приспіви святкові до ірмосів і тропарів канону. Хвалитні стихири свята – 4, Слава, І нині: свята. Після великого славослов’я – тропар свята. Відпуст великий з поминанням свята і мч.

Часи: на всіх часах – тропар і кондак свята.

Літургія: тропар і кондак свята. Прокімен, алилуя, причасний – свята. Ап. – 2 Пт. 64 зач.; 1, 1-10. Єв. – Мр. 58 зач.; 13, 1-8. Замість „Достойно” – задостойник свята.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 мч., 3 Октоїха; Сл.: мч., І нині: догмат 4-го гласу. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мч., Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря мч. Відпуст великий з поминанням цілого тижня і мч.

Лютий 23 Субота
23 (10) Св. мч. Харлампія.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мч. (2), Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря мч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Пс. 50. Канон: якщо Господній або Богородичний храм – канонів 3: храму, мч. та Октоїха. Якщо храм святого, канонів 3: мч., храмового святого та Октоїха. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: мч., І нині: його богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мч., Сл., І нині: богородичний відпустовий за гласом тропаря мч. і за днем тижня. Відпуст великий з поминанням усього тижня і мч.

Часи: на 1-му – тропар і кондак дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 2 Тим. 293 зач.; 2, 11-19. Єв. – Лк. 88 зач.; 18, 2-8.

Вечірня: “Блажен муж”. На “Господи, взиваю” 10 стихир: 6 воскрес. і 4 Тріоді, Сл.: Тріоді, І нині: догмат 5-го гласу. Стиховня воскрес., Слава: Тріоді, І нині: богород. з неділ. стиховні за гласом «Слава». По “Отче наш”: тропар неділ., Сл., І нині: його богород. Відпуст великий з помин. неділі і свщмч.

Служба свщмч. переноситься на Повечер’я.

Лютий 24 Неділя
24 (11) Неділя про Митаря і Фарисея. Глас 5. Єв. 5.
Св. свщмч. Власія, єп. Севастійського.

Утреня: по “Бог Господь” тропар неділ. (2), Сл.: І нині: його богород. Катизми черг., сідальні неділ. Полієлей, “Ангельський Собор”. Іпакой, степенна і прокімен 5 гл. Єв. Лк. зач. 113; 24, 12-35. “Воскресіння Христове” та Пс 50. Слава: «Покаяння двері відкрий мені», І нині: «На спасення стежки» і т. д. Канон недільний і Тріоді. Рядова катавасія – «Відкрию уста мої». По 3-ій – сідальний Тріоді; по 6-ій – конд.-ікос Тріоді; на 9-ій пісні – “Чеснішу”, по 9-ій – “Свят Господь Бог наш” (3), світильний неділ., Сл.: Тріоді, І нині: його богород. Хвалитних стихир 8: 4 неділ. і 4 Тріоді, Сл.: Тріоді, І нині: “Преблагословенна”. По вел. славослов’ї – тропар «Сьогодні спасіння світу». Відпуст великий з помин. неділ. і свщмч.

Часи: на всіх тропар неділ. і кондак Тріоді.

Літургія: антифони неділ., тропар неділ., Сл.: кондак Тріоді, І нині: його богород. Прокімен, алилуя і причасний неділ. Ап. – 2 Тим. 296 зач.; 3, 10-15. Єв. – Лк. 89 зач.; 18, 10-14.

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю”: 6 стихир: 3 Октоїха; 3 св., Сл.: св., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар св., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тр. св. і за днем тижня.

Лютий 25 Понеділок
25 (12) Св. Мелетія, архиєп. Антіохійського.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар св. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря св. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та св. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світильний св., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар св., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря мч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – св.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 2 Пт. 66 зач.; 1, 20-2, 9. Єв. – Мр. 59 зач.; 13, 9-13.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 прп., Сл.: прп., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Лютий 26 Вівторок
26 (13) Прп. Мартиніяна.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прп. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світильний прп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 2 Пт. 67 зач.; 2, 9-22. Єв. – Мр. 60 зач.; 13, 14-23.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 прп., Сл.: прп., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Лютий 27 Середа
27 (14) Прп. Авксентія.
+ Переставлення прп. Константина філософа, у монахах Кирила, учителя слов’янського. Прп. Мирона, пустинника, чудотворця.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прп. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світильний прп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 2 Пт. 68 зач.; 3, 1-18. Єв. – Мр. 61 зач.; 13, 24-31.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 ап., Сл.: ап., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар ап., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря ап. і за днем тижня.

Лютий 28 Четвер
28 (15) Св. ап. Онисима.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар ап. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря ап. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та ап. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світильний ап., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар ап., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря ап. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – ап.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 1 Йо. 69 зач.; 1 Йо. 1,8-2,6. Єв. – Мр. 62 зач.; 13, 31-14, 2.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 мчч., Сл.: мчч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

1 коментар: