пʼятницю, 1 лютого 2013 р.

ЛИПЕНЬ 2013

Липень 1 Понеділок
1 (18) Тиждень 2-ий по Зісланні Святого Духа.
Св. мч. Леонтія.
Початок Петрового посту.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мч. Катизми черг., сідальні Октоїха. Пс. 50. Канон Октоїха та мч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світильний мч., І нині: його богород. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря мч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мч.

Літургія: вся Служба дня. Ап. – Рим. 83 зач.; 2, 28-3, 18. Єв. – Мт. 19 зач.; 6, 31-34; 7, 9-11.

Вечірня: “Блажен муж”. На “Господи, взиваю” 6 стихир ап., Сл.: ап., І нині: догмат за гласом «Слава». Прокімен дня. Три читання: Юди. 1, 1-10, Юди 1, 11-16, Юди, 1, 17-25. Стиховня ап., Сл.: ап., І нині: богород. з воскрес. стиховні за гласом «Слава». По “Отче наш”: тропар ап., Сл., І нині: богород. воскрес. за гласом тропаря ап. Відпуст великий з помин. ап.


Липень 2 Вівторок
2 (19) + Св. ап. Юди, брата Господнього по плоті.

Утреня: по “Бог Господь” тропар ап. (2), Сл., І нині: богород. воскрес. за гласом тропаря ап. Дві черг. катизми з сідальними ап. Полієлей з Величанням, сідальний ап. Степенна 4-го гласу: «Від юності моєї». Прокімен ап., Єв. – Йо. 67 зач.; 21, 15-25. Пс. 50. Стихира ап. Канон Богородиці (“Немокрими ногами” або “Море перейшовши”) і ап. Катавасія “Відкрию уста мої”. По 3-ій – сідальний ап.; по 6-ій – конд.-ікос ап.; по 9-ій – світильний ап. Хвалитні стихири ап., Сл.: ап., І нині: богород. По вел. славослов’ї – тропар ап., Сл., І нині: богород. воскрес. за гласом тропаря ап. Відпуст великий з помин. ап.

Часи: на всіх тропар і кондак ап.

Літургія: антифони повсякденні. Тропар ап., Сл.: кондак ап., І нині: богород. Прокімен, алилуя і причасний ап. Ап. – Юди, 77 зач.; 1, 1-10. Єв. – Йо. 48 зач.; 14, 21-24. (Ряд.: Ап. – Рим. 86 зач.; 4, 4-12. Єв. Мт. 22 зач.; 7, 15-21).

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 свщмч., Сл.: свщмч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свщмч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря свщмч. і за днем тижня.

Липень 3 Середа
3 (20) Св. свщмч. Методія, єп. Патарського.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар свщмч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря свщмч. Катизми черг., сідальні Октоїха. Пс. 50. Канон Октоїха та свщмч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світильний свщмч., І нині: його богород. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свщмч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря свщмч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – свщмч.

Літургія: вся Служба дня. Ап. – Рим. 87 зач.; 4, 13-25. Єв. – Мт. 23 зач.; 7, 21-23.

Вечірня (службу свята подаємо сьогодні, бо на неділю воно не може переноситися з огляду на свято Різдва Івана Предтечі): “Блажен муж”. На “Господи, взиваю” 8 стихир свята, Сл., І нині: свята. Прокімен дня. Три читання свята: Вих. 16, 1-3, 11-15, І Цар. 17, 2-16, І Сам. 21, 2-7. Литія і Стиховня свята. На благословенні хлібів: тропар свята (3).

Липень 4 Четвер
4 (21) + Торжественне поклоніння пречистим Тайнам Тіла і Крови Господа нашого Ісуса Христа.
Св. мч. Юліяна Тарсійського.

Утреня: по “Бог Господь” тропар свята (2), Сл., І нині: свята. Дві черг. катизми з сідальними свята. Полієлей з Величанням, сідальний свята. Степенна, глас 4: “Від юності моєї”. Прокімен свята. Єв. – Йо. 23 зач.; 6, 55-58. Пс. 50. Стихира свята. Канон свята. Катавасія “Відкрию уста”. По 3-ій – сідальний свята; по 6-ій – конд.-ікос свята; по 9-ій – світил. свята. На 9-ій пісні “Чеснішу” не співаємо. Хвалитні свята, Сл., І нині: свята. По вел славослов’ї – тропар свята. Відпуст великий з помин. свята.

Часи: на всіх тропар і кондак свята.

Літургія: антифони, вхідне і все інше – свята. Свята: Ап. – 1 Кор. 149 зач.; 11, 23-32. Єв. – Йо. 23 зач.; 6, 48-54.

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 свщмч., Сл.: свщмч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свщмч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря свщмч. і за днем тижня.

Липень 5 П'ятниця
5 (22) Св. свщмч. Євсевія, єп. Самосатського.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар свщмч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря свщмч. Катизми черг., сідальні Октоїха. Пс. 50. Канон Октоїха та свщмч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світильний свщмч., І нині: його богород. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свщмч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря свщмч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – свщмч.

Літургія: вся Служба дня. Ап. – Рим. 90 зач.; 5, 17-6, 2. Єв. – Мт. 31 зач.; 9, 14-17.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 мчц. і 3 Октоїха, Сл.: мчц., І нині: догмат 8-го гласу. Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчц., Сл., І нині: богород. з воскресних за гласом тропаря свщмч. Відпуст великий з помин. усього тижня і мчц.

Липень 6 Субота
6 (23) Св. мчц. Агрипіни.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчц. (2), Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря мчц. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Пс. 50. Канон: якщо Господній або Богородичний храм, то буде канон храму, мчц. та Октоїха. Якщо храм святого, то канон мчц., храмового святого та Октоїха. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: мчц., І нині: його богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчц., Сл., І нині: богородичний відпустовий за гласом тропаря мчц. і за днем тижня. Відпуст великий з поминанням усього тижня і мчц.

Часи: на 1-му – тропар і кондак дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мчц.

Літургія: вся Служба дня. Ап. – Рим. 84 зач.; 3, 19-26. Єв. – Мт. 20 зач.; 7, 1-8.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” 10 стихир: 4 неділ. і 6 Предтечі, Слава: Предтечі, І нині: догмат 1-го гласу. Прокімен дня і 3 читання Предтечі: Іс. 40:1-3,9. Іс. 41:17-18. Іс. 45:8, 48:20-21. На литії: стихири Предтечі, Слава: Предтечі, І нині: богородичний з недільної стиховні, за гласом наславника. Стиховня неділ., Слава: прор., І нині: богородичний з недільної стиховні, за гласом наславника. На благословенні хлібів: тропар „Богородице Діво” двічі і прор. раз. Великий відпуст з помин. неділі і прор.

Липень 7 Неділя
7 (24) Неділя 2-га по Зісланні Святого Духа. Глас 1. Єв. 2.
+ Різдво пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Йоана.

Утреня: по “Бог Господь” тропар воскресний, Сл.: прор., І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Катизми черг., сідал. неділ., також полієлей з величаннями прор., “Ангельський собор”, іпакой, степенна та прокімен 1-го гласу. Єв. – Мр. 70 зач.; 16, 1-8. “Воскресіння Христове”. Пс. 50. Стихира неділ. Канон воскресний і прор. Катавасія “Відкрию”. По 3-ій пісні – кондак-ікос коскрес. і сідальний прор.; по 6-ій – кондак-ікос прор. На 9-ій пісні – “Чеснішу від херувимів”. По 9-ій – «Свят Господь Бог наш» і світильний воскресний, Сл.: прор., І нині: богородичний воскресного світильного. Хвалитних стихир – 8 недільних – 4 і прор. зі „Слава” – 4, з двома його приспівами, поданими на стиховні вечірні. Слава: стихира євангельська чергова, І нині: „Преблагословенна”. По вел. славослов’ї тропар … (“Воскресши з гробу” або «Сьогодні спасіння світу»). Відпуст великий з поминанням служби воскресної і прор.

Часи: на всіх тропар недільний, Слава: прор. Кондаки поперемінно, тобто: на 1-му і 6-му – недільний, на 3-му і 9-му – прор.

Літургія: антифони воскресні. Тропар недільний і прор. також кондак недільний, Слава: прор., І нині: богородичний за гласом наславника кондака недільного. Прокімен, апостол, алилуя, євангелія і причасний – спочатку неділі, а після – прор. Ап. – Рим. 81 зач.; 2, 10-16. Єв. – Мт. 9 зач.; 4, 18-23. Предтечі: Ап. – Рим. 112 зач.; 13, 11-14, 4.
Єв. – Лк. 1 зач.; 1, 1-25; 57-68; 76; 80.

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 прпмчц., Сл.: прпмчц., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прпмчц., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прпмчц. і за днем тижня.

Липень 8 Понеділок
8 (25) Тиждень 3-ій по Зісланні Святого Духа.
Св. прпмчц. Февронії.
Утреня: по “Бог Господь”: тропар прпмчц. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прпмчц. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та прпмчц. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. прпмчц., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прпмчц., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря прпмчц. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – прпмчц.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Рим. 94 зач.; 7, 1-13. Єв. – Мт. 34 зач.; 9, 36-10, 8.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 прп., Сл.: прп., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Липень 9 Вівторок
9 (26) Прп. Давида, що в Солуні.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прп. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. прп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Рим. 95 зач.; 7, 14-8, 2. Єв. – Мт. 35 зач.; 10, 9-15.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 прп., Сл.: прп., І нині: хрестобогород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Липень 10 Середа
10 (27) Прп. Самсона странноприємця.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прп. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. прп., І нині: хрестобогородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Рим. 96 зач.; 8, 2-13. Єв. – Мт. 36 зач.; 10, 15-22.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 безср., Сл.: безср., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар безср., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря безср. і за днем тижня.

Липень 11 Четвер
11 (28) Перенесення мощів свв. безсребреників Кира й Йоана.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар безср. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря безср. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та безср. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. безср., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар безср., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря безср. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – безср.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Рим. 98 зач.; 8, 22-27. Єв. – Мт. 37 зач.; 10, 23-31.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” стихир – 8 всі апп. Слава: апп., І нині: 1-й богородичний (догмат). Прокімен дня і три читання апп.: Іс. 40:1-3,9. Іс. 41:17-18. Іс. 45:8,48:20-21. Стихири на литії апп. Стиховня апп., зі своїми приспівами. На благословенні хлібів: Тропар апп., двічі і „Богородице Діво” раз. Відпуст великий з поминанням тільки служби апп.

Липень 12 П'ятниця
12 (29) + Свв. славних і всехвальних, і первоверховних апп. Петра й Павла.
Празник найсолодшого Господа Бога і Спаса Ісуса Христа-Чоловіколюбця (на нед.).

Утреня: по „Бог Господь”: тропар апп. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря апп. Катизма чергова з сідальними апп., також полієлей з величаннями і пополієлейний сідальний апп. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Йо. 67 зач.; 21, 15-25. Пс. 50, і стихира апп. Канон апп. По 3-ій пісні – сідельний апп.; по 6-ій – кондак-ікос апп. По 9-ій – світильний апп. Хвалитні стихири апп. – 4. Слава, І нині: богородичний. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар апп., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря апп. Відпуст великий з поминанням тільки служби апп.

Часи: тропар і кондак апп.

Літургія: Все – тільки апп. Ап. – 2 Кор. 193 зач.; 11, 21-12,9. Єв. – Мт. 67 зач.; 16, 13-19.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” – 6 стихир: всі Сострадання. Слава, І нині: Сострадання. Три читання: Єремії 2:13,15,17-19,3:12-18,22-26. Єремії 3:40-41,55-64,4:1-2,7,11,20,5:19,21. Єремії 1:1-3,11-13,15-17,20. На стиховні: Сострадання. Тропар: Сострадання. Відпуст великий з поминанням Сострадання.

Липень 13 Субота
13 (30) + Собор свв. славних і всехвальних дванадцяти апостолів.
Сострадання Пресвятої Богородиці.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар Сострадання двічі, Слава, І нині: Сострадання. Катизма чергова з сідальними Сострадання, також полієлей з величаннями і пополієлейний сідальний Сострадання. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Єв. Ів. 61 зач.; 19:25-27. Пс. 50, і стихира свята. Канон: Сострадання. По 9-ій – світильний Сострадання. Хвалитні стихири Сострадання – 4. Слава, І нині: Сострадання. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар Сострадання.

Часи: тропар і кондак свята.

Літургія: тропар і кондак Сострадання. Ап. – Флп. 240 зач.; 2:5-11. Єв. – Ів. 61 зач.; 19:25-27.

Вечірня: Примітка: Воскресна служба чергового гласу опускається, з огляду на свято Христа Чоловіколюбця.
Блажен муж. На “Господи взиваю” – 8 стихир свята. Слава, І нині: свята. Прокімен дня. Три читання свята: 1 Ів. 4:9-16. Іс. 12:1-6. Іс. 49:8-10. На литії всі стихири – свята. На стиховні: стихири свята. На благословенні хлібів: тропар свята тричі. Відпуст великий з поминанням свята.

Липень 14 Неділя
14 (1) Неділя 3-тя по Зісланні Святого Духа. Глас 2. Єв. 3. Празник Христа Чоловіколюбця.
Свв. безсребреників і чудотворців Косми і Дам'яна.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свята двічі, Слава, І нині: свята. Катизми 2, 3 з сідальними свята, полієлей і величання, і пополієлейний сідальний свята. Степенна 4-го гласу, 1-й антифон. Прокімен, євангелія і стихира свята. Єв. – Ів. 36 зач.; 10:9-16. Псалом 50. Канон свята. Катавасія по кожній пісні – „Відкрию”. По 3-ій пісні – сідальний свята, по 6-ій – кондак-ікос свята, по 9-ій – світильний свята. На 9-ій пісні „Чеснішу” не співаємо, але приспіви святкові до ірмосів і тропарів канону. Хвалитні стихири свята – 4, Слава, І нині: свята. Після великого славослов’я – тропар свята. Відпуст великий з поминанням свята.

Часи: тропар і кондак свята.

Літургія: антифони, вхідне і все інше – свята. Ап. – Євр. 306 зач.; 2:11-18. Єв. – Ів. 9 зач.; 3:13-17. Замість „Достойно” – ірмос свята.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” – 6 стихир: всі свята. Слава, І нині: свята. Три читання: Бут. 28:10-17, Єзикіїла 43:27-44, Прип. 9:1-11. На стиховні: свята. Тропар: свята. Відпуст великий з поминанням свята.

Липень 15 Понеділок
15 (2) Тиждень 4-ий по Зісланні Святого Духа.
+ Положення чесної ризи Пресвятої Владичиці нашої Богородиці у Влахерні.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свята двічі, Слава, І нині: свята. Катизма чергова з сідальними свята, також полієлей з величаннями свята. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Єв. Лк. 4 зач.; 1:39-49,56. Пс. 50, і стихира свята. Канонів 2 свята. По 9-ій – світильний свята. Хвалитні стихири свята – 4. Слава, І нині: свята. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар свята. Відпуст великий з поминанням тільки служби свята.

Часи: тропар і кондак свята.

Літургія: служба свята. Ап. – Євр. 320 зач.; 9:1-7. Єв. – Лк. 54 зач.; 10:38-42,11:27-28.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 мч., Сл.: мч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мч. і за днем тижня.

Липень 16 Вівторок
16 (3) Св. мч. Якинта.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та мч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. мч., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря мч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Рим. 104 зач.; 10, 11-11, 2. Єв. – 41 зач.; 11, 16-20.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 свят.; 3 прп., Сл.: прп., І нині: хрестобогород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свят., Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Липень 17 Середа
17 (4) Св. Андрея, архиєп. Критського, Єрусалиміта. Прп Марти, матері св. Симеона Дивногорця.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар свят. (2), Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, свят. та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, свят. Сл.: світил. прп., І нині: хрестобогородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свят., Сл. прп., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.
Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – свят. та 9-му – прп.
Літургія: вся служба дня. Ап. – Рим. 105 зач.; 11, 2-12. Єв. – Мт. 42 зач.; 11, 20-26.

Вечірня: „Блажен муж”. На „Господи, взиваю” стихир – 6 всі прп. Слава: прп, І нині: 1-й богородичний (догмат). Прокімен дня і три читання прп: Муд. 3:1-9, Муд. 5:15-6:3, Прип. 2:1-9. Стиховня ціла прп., зі своїми приспівами, Сл.: прп., І нині: богородичний з недільних за гласом «Слава». Тропар прп., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря прп. Відпуст великий з поминанням тільки служби прп.

Липень 18 Четвер
18 (5) + Прп. Атанасія Атонського.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар прп. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря прп. Катизма чергова з сідальними прп., також полієлей з величаннями. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Єв. Мт. 43 зач.; 11:27-30. Пс. 50, і стихира прп. Канонів 2: перший Богородиці, другий прп. По 9-ій – світильний прп. Хвалитні стихири прп. – 4. Слава: прп., І нині: богородичний, за гласом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар прп., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря прп. Відпуст великий з поминанням тільки служби прп.

Часи: тропар і кондак прп.

Літургія: все – тільки прп. Апостол і євангелія спочатку – Ряд.: Ап. – Рим. 106 зач.; 11, 13-24. Єв. – Мт. 43 зач.; 11, 27-30. Прп.: Ап. – Гал. 213 зач.; 5, 22-6, 2. Єв. – Лк. 24 зач.; 6, 17-23.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 прп., Сл.: прп., І нині: хрестобогород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Липень 19 П'ятниця
19 (6) Прп. Сісоя Великого.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прп. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. прп., І нині: хрестобогородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Рим. 107 зач.; 11, 25-36. Єв. – Мт. 44 зач.; 12, 1-8.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 прп., 3 Октоїха; Сл.: прп., І нині: догмат 2-го гласу. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря прп. Відпуст великий з поминанням цілого тижня і прп.

Липень 20 Субота
20 (7) Прп. Томи, що в Малеї. Акакія, що згадується в Ліствиці.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прп. (2), Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Пс. 50. Канон: якщо Господній або Богородичний храм – канонів 3: храму, прп. та Октоїха. Якщо храм святого, канонів 3: прп., храмового святого та Октоїха. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: прп., І нині: його богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп., Сл., І нині: богородичний відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня. Відпуст великий з поминанням усього тижня і прп.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Рим. 92 зач.; 6, 11-17. Єв. – Мт. 26 зач.; 8, 14-23.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” – 10 стихир: 4 недільних і 6 Святих; Слава: Святих, І нині: 1-й богородичний гласу (догмат). Після великого прокімена – 3 читання Святим: Сираха 34:13-17. Сираха 1:11-21. Муд. 3: 1-9. Стихири на литії Святих. Стиховня недільна; Слава: Святим, І нині: їхній богородичний. На благословенні хлібів – тропар „Богородице Діво двічі і Святим, раз.

Липень 21 Неділя
21 (8) Неділя 4-та по Зісланні Святого Духа. Глас 3. Єв. 4. Всіх святих українського народу. Св. влкмч. Прокопія.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар недільний двічі, Слава: Святим, І нині: недільний богородичний за гласом Святих. Катизми чергові і сідальний недільний, полієлей, величання, „Ангельський собор”. Степенна 3-го гласу. Прокімен недільний. Єв. – 4, Лк. 112 зач.; 24: 1-12. Псалом 50. Канонів 4: недільний з ірмосом, хрестовоскресний, без ірмоса, Богородиці, без ірмоса і Святих без ірмоса. На 9-ій – „Чеснішу”; по 9-ій – „Свят Господь Бог наш” (3) і черговий недільний світильний; Слава: Святих, І нині: їхній богородичний. Хвалитних стихир – 8: 5 недільних і 3 Святих з двома їхніми приспівами; Слава: євангельська стихира, І нині: „Преблагословенна”. Після великого славослов’я – недільний тропар «Сьогодні спасіння світу». Відпуст великий з поминанням недільним і Святих.

Часи: тропар недільний, Слава: Святих, кондак – тільки Святих.

Літургія: тропар недільний і Святих; Слава, і нині: кондак Святих. Прокімен недільний гласу і Святих; алилуя Святих, апостол-євангелія неділі і Святих; причасний „Хваліте Господа” і Святих „Радуйтеся праведні”. Ап. – Рим. 93 зач.; 5:18-23. Єв. – Мт. 25 зач.; 8:5-13. Святим: Ап. – Рим. 99 зач.; 8:28-39. Єв. – Мт. 10 зач.; 5:1-16.

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 влкмч., Сл.: влкмч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар влкмч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря влкмч. і за днем тижня.

Липень 22 Понеділок
22 (9) Тиждень 5-ий по Зісланні Святого Духа.
Св. влкмч. Панкратія, єп. Тавроменійського.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар влкмч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря влкмч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та влкмч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. влкмч., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар влкмч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря влкмч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – влкмч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Рим. 109 зач.; 12, 4-5; 15-21. Єв. – Мт. 45 зач.; 12, 9-13.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” стихир – 6 всі прп. Слава: прп, І нині: 1-й богородичний (догмат). Прокімен дня і три читання прп: Муд. 3:1-9, Муд. 5:15-6:3, Прип. 2:1-9. Стиховня ціла прп., зі своїми приспівами. Сл.: прп., І нині: богородичний з неділ. за гласом «Слава». Тропар прп., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря прп. Відпуст великий з поминанням тільки служби прп.

Липень 23 Вівторок
23 (10) + Прп. Антонія Печерського, Київського. Свв. 45-ти мчч., що в Никополі Вірменському. Свв. братів-мчч., Франціска, Мутія і Рафаїла, і тих, що з ними, у Дамаску повбиваних.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар прп. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря прп. Катизма чергова з сідальними прп., також полієлей з величаннями. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Єв. Мт. 43 зач.;11:27-30. Пс. 50, і стихира прп. Канонів 2: перший Богородиці, другий прп. По 9-ій – світильний прп. Хвалитні стихири прп. – 4. Слава: прп., І нині: богородичний, за гласом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар прп., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря прп. Відпуст великий з поминанням тільки служби прп.

Часи: тропар і кондак прп.

Літургія: все – тільки прп. Апостол і євангелія спочатку – Ряд.: Ап.: Рим. 114 зач.; 14, 9-18. Єв.: Мт. 46 зач.; 12, 14-16. 22-30. Прп.: Ап. – Гал. 213 зач.; 5, 22-6, 2. Єв. – Лк. 24 зач.; 6, 17-23.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” стихир – 6 всі рівноап. Слава: рівноап., І нині: 1-й богородичний (догмат) за гласом наславника. Прокімен дня і три читання рівноап: 1 Цар. 8:22-30, Іс. 60:1-11, Іс. 61:10-62:5. Стиховня рівноап. Тропар рівноап., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря рівноап. Відпуст великий з поминанням тільки служби рівноап.

Липень 24 Середа
24 (11) Св. мчц. і всехвальної Євфимії. Переставлення блаженної Ольги, княгині Київської, у хрещенні названої Оленою.
Ап. – Рим. 117 зач.; 15, 7-16.
Єв. – Мт. 48 зач.; 12, 38-45.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар рівноап. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря ап. Катизма чергова з сідальними рівноап., також полієлей з величаннями. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Єв. Ів. 36 зач.; 10:9-16. Пс. 50, і стихира ап. Канонів 2: перший Богородиці, другий рівноап. По 9-ій – світильний рівноап. Хвалитні стихири рівноап. – 4. Слава: рівноап., І нині: богородичний, за гласом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар рівноап., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря рівноап. Відпуст великий з поминанням тільки служби рівноап.

Часи: тропар і кондак рівноап.

Літургія: все – тільки рівноап. Апостол і євангелія спочатку – Ряд.: Ап. – Рим. 117 зач.; 15, 7-16. Єв. – Мт. 48 зач.; 12, 38-45. Рівноап. Ап. – Гал. 200 зач.; 1:11-19. Єв. – Ів. 35 зач.; 10:1-9.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 мчч.; 3 прп., Сл.: прп., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Липень 25 Четвер
25 (12) Свв. мчч. Прокла й Іларія. Прп. Михаїла Малеїна.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчч. (2), Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, мчч. та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, мчч. Сл.: світил. прп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл. прп., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – мчч. та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Рим. 118 зач.; 15, 17-29. Єв. – Мт. 49 зач.; 12, 46-13, 3.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 арх.; 3 прп., Сл.: прп., І нині: хрестобогород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар арх., Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Липень 26 П'ятниця
26 (13) Собор св. арх. Гавриїла. Прп. Стефана, Савваїта. Св. Юліяна, єп. Кеноманійського.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар арх. (2), Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, арх. та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, арх. Сл.: світил. прп., І нині: хрестобогородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар арх., Сл. прп., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – арх. та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Рим. 120 зач.; 16, 1-16. Єв. – Мт. 50 зач.; 13, 4-9.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 ап., 3 Октоїха; Сл.: ап., І нині: догмат 3-го гласу. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар ап., Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря ап. Відпуст великий з поминанням цілого тижня і ап.

Липень 27 Субота
27 (14) Св. ап. Акили.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар ап. (2), Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря ап. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Пс. 50. Канон: якщо Господній або Богородичний храм – канонів 3: храму, ап. та Октоїха. Якщо храм святого, канонів 3: ап., храмового святого та Октоїха. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: ап., І нині: його богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар ап., Сл., І нині: богородичний відпустовий за гласом тропаря ап. і за днем тижня. Відпуст великий з поминанням усього тижня і ап.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – ап.
Літургія: вся служба дня. Ап. – Рим. 97 зач.; 8, 14-21. Єв. – Мт. 30 зач.; 9, 9-13.

Вечірня: Блажен муж. На “Господи взиваю” – 10 стихир: 3 недільних, 4 Отців і 3 рівноап.; Слава: Отців, І нині: 1-й богородичний чергового гласу. 3 читання Отців: Второзакон. 1:8-17, Второзакон. 10:14-21, Буття 14:14-20. Три читання рівноап.: 1Цар. 8:22-30, Іс. 60:1-11, Іс. 61:10-62:5. На литії стихири рівноап. Стиховня недільна, Слава: рівноап., І нині: Отців. На благословенні хлібів: тропар Богородице Діво (двічі), і рівноап. (раз).

Липень 28 Неділя
28 (15) Неділя 5-та по Зісланні Святого Духа. Отців шести вселенських соборів. Глас 4. Єв. 5.
+ Св. рівноап., вел. князя Володимира, у хрещенні Василієм. Свв. мчч. Кирила і Юліти.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар недільний раз і Отців, Слава: рівноап., І нині: богородичний недільний, за гласом рівноап. Все інше до канону – недільне, за звичаєм, полієлей з „Величаннями” і по іпакою – всі три сідальні рівноап. Єв. 5 – Лк. 113 зач.; 24:12-35. Канонів 3: недільний, рівноап. і Отців. По 3-ій пісні – кондак-ікос рівноап. і сідальний Отців; по 6-ій пісні – кондак-ікос Отців. По 9-ій – „Свят Господь Бог наш” і світильний недільний й Отців, Слава: рівноап., І нині: 6огородичний (недільного світильного). Хвалитних стихир – 8: 3 недільних, 2 Отців і 3 рівноап., Слава: Отців, І нині: „Преблагословенна”. По великому славослов’ї – тропар недільний «Воскресши з гробу». По відпусті утрені – Слава, і нині: євангельська стихира.

Часи: на всіх: тропар недільний, відтак Слава: на 1-му і 6-му – Отців; на 3-му і 9-му – рівноап. Кондаки: на 1-му і 6-му – Отців; на 3-му і 9-му – рівноап.

Літургія: тропар недільний, Отців і рівноап.; кондак Отців, Слава: рівноап., І нині: богородичний воскресний за гласом наславника. Прокімен, апостол, алилуя і євангелія – спочатку Отців, а відтак рівноап.; причасний „Хваліте” і рівноап. Ап. – Рим. 103 зач.; 10, 1-10. Єв. – Мт. 27 зач.; 8, 28-9, 1. Рівноап.: Ап. – Гал. 200 зач.; 1, 11-19. Єв. – Йо. 35 зач.; 10, 1-9.

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 свщмч., Сл.: свщмч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свщмч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря свщмч. і за днем тижня.

Липень 29 Понеділок
29 (16) Тиждень 6-ий по Зісланні Святого Духа.
Св. свщмч. Антиногена і десятьох учнів його.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар свщмч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря свщмч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та свщмч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. свщмч., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свщмч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря свщмч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – свщмч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Рим. 121 зач.; 16, 17-24. Єв. – Мт. 51 зач.; 13, 10-23.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 влкмчц., Сл.: влкмчц., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар влкмчц., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря влкмчц. і за днем тижня.

Липень 30 Вівторок
30 (17) Св. влкмчц. Марини.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар влкмчц. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря влкмчц. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та влкмчц. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. влкмчц., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар влкмчц., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря влкмчц. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – влкмчц.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 1 Кор. 122 зач.; 1, 1-9. Єв. – Мт. 52 зач.; 13, 24-30.
Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 мчч., Сл.: мчч., І нині: хрестобогород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Липень 31 Середа
31 (18) Св. мч. Якинта, що в Амастриді. Св. мч. Еміліяна.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та мчч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. мчч., І нині: хрестобогородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мчч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 1 Кор. 127 зач.; 2, 9-3, 8. Єв. – Мт. 53 зач.; 13, 31-36.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 прп. Макрини; 3 прп. Дія, Сл.: прп. Дія, І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прп. Макрини, Сл. прп. Дія, І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Дія і за днем тижня.

Немає коментарів:

Дописати коментар