пʼятницю, 1 лютого 2013 р.

ЛИСТОПАД 2013

Листопад 1 П'ятниця
1 (19) Бл. свщмч. єп. Теодора (Ромжі). Св. прор. Йоїла. Св. мч. Уара. Прп. Йоана Рильського.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свщмч. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря свщмч. Катизми чергові з сідальними свщмч., також полієлей з величаннями і пополієлейний сідальний свщмч. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Єв. Лк. 67 зач.; 12,32-40. Пс. 50, і стихира свщмч. Канон Богородиці і свщмч. По 9-ій – світильний свщмч. Хвалитні стихири свщмч. – 4. Слава: свщмч., І нині: богородичний, за гласом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар свщмч., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря свщмч. Відпуст великий з поминанням тільки служби свщмч.

Часи: тропар і кондак свщмч.

Літургія: все – тільки свщмч. Апостол і євангелія спочатку – Ряд.: Ап. – Флп. 239 зач.; 1, 27-2, 4. Єв. – Лк. 24 зач.; 6, 17-23. Свщнмч: Ап. – Євр. 334 зач.; 13, 7-16. Єв. – Лк. зач. 67.; 12, 32-40.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 влкмч., 3 Октоїха; Сл.: влкмч., І нині: догмат 1-го гласу. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар влкмч., Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря влкмч. Відпуст великий з поминанням цілого тижня і влкмч.


Листопад 2 Субота
2 (20) Св. влкмч. Артемія.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар влкмч. (2), Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря влкмч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Пс. 50. Канон: якщо Господній або Богородичний храм – канонів 3: храму, влкмч. та Октоїха. Якщо храм святого, канонів 3: влкмч., храмового святого та Октоїха. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: влкмч., І нині: його богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар влкмч., Сл., І нині: богородичний відпустовий за гласом тропаря влкмч. і за днем тижня. Відпуст великий з поминанням усього тижня і влкмч.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – влкмч.
Літургія: вся служба дня. Ап. – 1 Кор. 164 зач.; 15, 58-16, 3. Єв. – Лк. 19 зач.; 5, 17-26.

Вечірня: “Блажен муж”. На “Господи, взиваю” 10 стихир: 7 неділ., 3 прп., Сл.: прп., І нині: догмат 2-го гласу. Прокімен дня. Стиховня неділ. По “Отче наш” тропар воскресний, Сл.: прп., І нині: богородичний з неділ. за гласом тропаря прп. Великий відпуст з помин неділі і прп.

Листопад 3 Неділя
3 (21) Неділя 19-та по Зісланні Святого Духа. Глас 2. Єв. 8.
Прп. Іларіона Великого.

Утреня: по “Бог Господь” тропар воскресний, Сл.: прп., І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Катизми черг., сідал. неділ., полієлей, “Ангельський собор”, іпакой, степенна та прокімен 2-го гласу. Єв. – Йо. 64 зач.; 20,11-18. “Воскресіння Христове”. Пс. 50. Стихира неділ. Канон воскресний і прп. На 9-ій пісні – “Чеснішу від херувимів”. По 9-ій – «Свят Господь Бог наш» і світильний воскресний, Сл.: прп., І нині: богородичний воскресного світильного. Хвалитних стихир – 8 воскресних, Сл.: стихира євангельська, І нині: “Преблагословенна”. По вел. славослов’ї тропар «Воскресши з гробу». Відпуст великий з поминанням служби воскресної і прп.

Часи: на всіх тропар воскресний, Слава: на 3-му і 9-му – тропар прп., на 6-му – храму. Кондаки: на 1-му – воскресний, на 3-му і 9-му – прп., на 6-му храму.

Літургія: антифони воскресні. Тропар воскресний, Сл.: кондак воскресний, І нині: богородичний з неділ. за гласом Сл. Прокімен воскресний. Ап. – 2 Кор. 194 зач.; 11,31-12,9. Єв. – Лк. 26 зач.; 6,31-36. Причасний «Хваліте».

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 свят., Сл.: свят., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свят., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря свят. і за днем тижня.

Листопад 4 Понеділок
4 (22) Тиждень 20-тий по Зісланні Святого Духа.
Св. рівноап. Аверкія, єп. Єрапольського, чудотворця. свв. сімох отроків, що в Ефесі.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар свят. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря свят. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та м свят. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. свят., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свят., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря свят. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – свят.

Літургія: вся служба дня. Ап. - Флп. 241 зач.; 2, 12-16. Єв.- Лк. 25 зач.; 6, 24-30.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 ап., Сл.: ап., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар ап., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря ап. і за днем тижня.

Листопад 5 Вівторок
5 (23) Св. ап. Якова, по плоті брата Господнього.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар ап. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря ап. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та ап. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. ап., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар ап., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря ап. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – ап.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Флп. 242 зач.; 2, 16-23. Єв. – Лк. 27 зач.; 6, 37-45.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 мч., Сл.: мч., І нині: хрестобогород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мч. і за днем тижня.

Листопад 6 Середа
6 (24) Св. мч. Арети і тих, що з ним.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та мч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. мч., І нині: хрестобогородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря мч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Флп. 243 зач.; 2, 24-30. Єв. – Лк. 28 зач.; 6, 46-7, 1.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 мчч., Сл.: мчч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Листопад 7 Четвер
7 (25) Свв. мчч. і нотарів Маркіяна й Мартирія.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та мчч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. мчч., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мчч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Флп. 244 зач.; 3, 1-8. Єв. – Лк. 31 зач.; 7, 17-30.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” стихир – 8 всі влкмч. Слава: влкмч., І нині: 1-й богородичний (догмат). Прокімен дня і три читання влкмч.: Іс. 63:15-19,64:1-4,7-8. Єремії 2:2-12. Муд. 4:7-15. Стихири на литії влкмч.. Стиховня влкмч., зі своїми приспівами. На благословенні хлібів: Тропар влкмч., двічі і Богородице Діво раз. Відпуст великий з поминанням тільки служби влкмч.

Листопад 8 П'ятниця
8 (26) +Св. і славного влкмч. Димитрія Мироточця.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар влкмч. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря влкмч. Катизми чергові з сідальними влкмч., також полієлей з величаннями і пополієлейний сідальний влкмч.. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Єв. – Лк. 63 зач.; 12, 2-7. Пс. 50, і стихира влкмч. Канонів 2: перший Богородиці, другий влкмч. По 9-ій – світильний влкмч.. Хвалитні стихири влкмч. – 4. Слава, І нині: богородичний. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар влкмч., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря влкмч. Відпуст великий з поминанням тільки служби влкмч.

Часи: тропар і кондак влкмч.

Літургія: все – тільки влкмч. Ап. – 2 Тим. 292 зач.; 2:1-10. Єв. – Ів. 52 зач.; 15:17-16:2.

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 мч.; 3 мчцц., Сл.: мчцц., І нині: догмат 2-го гласу. Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мч., Сл. мчцц., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчцц. і за днем тижня. Відпуст великий з поминанням цілого тижня мч. та мчцц.

Листопад 9 Субота
9 (27) Св. мч. Нестора. Свв. мчцц. Капетоліни і рабині її Єротиїди.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мч. (2), Сл. мчцц., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчцц. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, мч. та мчцц. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, мч. Сл.: світил. мчцц., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мч., Сл. мчцц., І нині: богород. за гласом тропаря мчцц. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – мч. та 9-му – мчцц.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 2 Кор. 168 зач.; 1, 8-11. Єв. – Лк. 20 зач.; 5, 27-32.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” – 10 стихир: октоїха – 4, мчч. – 3, мчц. – 3. Слава: мчц., І нині: 1-й богородичний гласу, (догмат). На стиховні: недільні стихири октоїха. Тропар воскресний, мчч., Слава: мчц., І нині: богородичний недільний за гласом тропаря мчц. Відпуст великий з поминанням недільним, мчц. і мчц.

Листопад 10 Неділя
10 (28) Неділя 20-та по Зісланні Святого Духа. Глас 3. Єв. 9
Свв. мчч. Терентія й Неоніли. Прп. Стефана Савваїта, творця канонів. Св. мчц. Параскеви, що в Іконії, названої П'ятниця.

Утреня: На „Бог Господь”: тропар недільний раз, мчч., Слава: мчц., І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря мчц. Катизми чергові зі звичайними їхніми недільними сідальними октоїха, полієлей, „Ангельський собор”, мала єктенія з вигласом „Бо благословиться” й іпакой гласу. Степенна чергового гласу Єв. – 9, Йо. 65 зач.; 20, 19-31. і все інше до канону – неділі. Псалом 50. Канон недільний, мчч. і мчц. По 9-ій – недільний світильний, також мчч., Слава: мчц., І нині: богородичний недільного світильного. Хвалитних стихир недільних октоїха чергового гласу – 8. Слава: стихира євангельська чергова, І нині: „Преблагословенна”. По великому славослов’ї – тропар недільний «Сьогодні спасіння світу». Відпуст великий з поминанням служби недільної, мчч. і мчц.

Часи: тропар недільний – на всіх часах, також „Слава” на 3-му – мчч., на 6-му – храму, на 9-му – мчц. Кондаки – поперемінно, тобто: на 1-му – недільний, на 3-му – мчч., на 6-му – храму, на 9-му – мчц.

Літургія: Антифони недільні. Тропар недільний, Слава: кондак недільний, І нині: кондак богородичний, за гласом наславника кондака недільного. Прокімен, апостол, євангелія і причасний недільні. Ап. – Гал. 200 зач.; 1, 11-19. Єв. – Лк. 30 зач.; 7, 11-16.

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 прпмчц.; 3 прп., Сл.: прп., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прпмчц., Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Листопад 11 Понеділок
11 (29) Тиждень 21-ий по Зісланні Святого Духа.
Св. прпмчц. Анастасії Римлянки. Переставлення прп. Аврамія архимандрита, Ростовського чудотворця.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар прпмчц. (2), Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, прпмчц. та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, прпмчц. Сл.: світил. прп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар прпмчц., Сл. прп., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – прпмчц. та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Флп. 248 зач.; 4, 10-23. Єв. – Лк. 33 зач.; 7, 36-50.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 мчч., Сл.: мчч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Листопад 12 Вівторок
12 (30) Св. мчч. Зиновія й Зиновії, сестри його.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та мчч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. мчч., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мчч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Кол. 249 зач.; 1, 1-2; 7-11. Єв. – Лк. 34 зач.; 8, 1-3.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 апп.; 3 мч., Сл.: мч., І нині: хрестобогород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар апп., Сл. мч., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мч. і за днем тижня.

Листопад 13 Середа
13 (31) Свв. апп. Стахія, Амплія і тих, що з ними. Св. мч. Єпімаха.
Утреня: по “Бог Господь”: тропар апп. (2), Сл. мч., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, апп. та мч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, апп. Сл.: світил. мч., І нині: хрестобогородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар апп., Сл. мч., І нині: богород. за гласом тропаря мч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – апп. та 9-му – мч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Кол. 251 зач.; 1, 18-23. Єв. – Лк. 37 зач.; 8, 22-25.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 безср., Сл.: безср., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар безср., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря безср. і за днем тижня.

Листопад 14 Четвер
14 (1) Свв. чудотворців і безсеребреників Косми й Дам'яна.
Утреня: по “Бог Господь”: тропар безср. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря безср. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та безср. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. безср., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар безср., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря безср. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – безср.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Кол. 252 зач.; 1, 24-29. Єв. – Лк. 41 зач.; 9, 7-11.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 мчч., Сл.: мчч., І нині: хрестобогород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Листопад 15 П'ятниця
15 (2) Свв. мчч. Ахиндина, Пигасія, Афтонія, Єлпидифора й Анемподиста.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та мчч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. мчч., І нині: хрестобогородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мчч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Кол. 253 зач.; 2, 1-7. Єв. – Лк. 42 зач.; 9, 12-17.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 мчч., 3 Октоїха; Сл.: мчч., І нині: догмат 3-го гласу. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря мчч. Відпуст великий з поминанням цілого тижня і мчч.

Листопад 16 Субота
16 (3) Свв. мчч. Акепсими, єп., Йосифа, пресвітера, і Аїтала, диякона. Оновлення храму св. влкмч. Юрія, що в Лідді, де положене чесне тіло його.
Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчч. (2), Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря мчч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Пс. 50. Канон: якщо Господній або Богородичний храм – канонів 3: храму, мчч. та Октоїха. Якщо храм святого, канонів 3: мчч., храмового святого та Октоїха. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: мчч., І нині: його богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богородичний відпустовий за гласом тропаря мчч. і за днем тижня. Відпуст великий з поминанням усього тижня і мчч.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мчч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 2 Кор. 174 зач.; 3, 12-18. Єв. – Лк. 22 зач.; 6, 1-10.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” – 10 стихир: октоїха – 4, прп. – 3, мч. – 3. Слава: мч., І нині: 1-й богородичний гласу, (догмат). На стиховні: недільні стихири октоїха. Тропар воскресний, прп., Слава: мч., І нині: богородичний недільний за гласом тропаря мч. Відпуст великий з поминанням недільним, прп. і мч.

Листопад 17 Неділя
17 (4) Неділя 21-ша по Зісланні Святого Духа. Глас 4. Єв. 10.
Прп. Йоаникія Великого, св. мч. Никандра, єп. Мирського. Єремея, пресвітера.

Утреня: На „Бог Господь”: тропар недільний раз, прп., Слава: мч., І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря мч. Катизми чергові зі звичайними їхніми недільними сідальними октоїха, полієлей, „Ангельський собор”, мала єктенія з вигласом „Бо благословиться” й іпакой гласу. Степенна чергового гласу Єв. – 10, Йо. 66 зач.; 21, 1-14. і все інше до канону – неділі. Псалом 50. Канонів 4: перший недільний октоїха, другий богородичний, третій прп. і четвертий мч. По 9-ій – недільний світильний, також прп., Слава: мч., І нині: богородичний недільного світильного. Хвалитних стихир недільних октоїха чергового гласу – 8. Слава: стихира євангельська чергова, І нині: „Преблагословенна”. По великому славослов’ї – тропар недільний «Воскресши з гробу». Відпуст великий з поминанням служби недільної, прп. і мч.

Часи: тропар недільний – на всіх часах, також „Слава” на 3-му – прп., на 6-му – храму, на 9-му – мч. Кондаки – поперемінно, тобто: на 1-му – недільний, на 3-му – прп., на 6-му – храму, на 9-му – мч.
Літургія: Антифони недільні. Тропар недільний, Слава: кондак недільний, І нині: кондак богородичний, за гласом наславника кондака недільного. Прокімен, апостол, євангелія і причасний недільні. Ап. – Гал. 203 зач.; 2, 16-20. Єв. – Лк. 35 зач.; 8, 5-15.

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 мчч., Сл.: мчч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Листопад 18 Понеділок
18 (5) Тиждень 22-ий по Зісланні Святого Духа.
Свв. мчч. Галактіона і Єпістими.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та мчч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. мчч., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мчч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Кол. 255 зач.; 2, 13-20. Єв. – Лк. 43 зач.; 9, 18-22.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 ісп., Сл.: ісп., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар ісп., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря ісп. і за днем тижня.

Листопад 19 Вівторок
19 (6) Св. Павла, архиєп. Царгородського, ісп.
Утреня: по “Бог Господь”: тропар ісп. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря ісп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та ісп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. ісп., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар ісп., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря ісп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – ісп

Літургія: вся служба дня. Ап. – Кол. 256 зач.; 2, 20-3, 3. Єв. – Лк. 44 зач.; 9, 23-27.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” стихир – 8 всі прп. Слава: прп., І нині: 1-й богородичний (догмат) за гласом наславника. Прокімен дня і три читання прп.: Муд. 3:1-9, Муд. 5:15-6:3, Прип. 2:1-9. На литії: перша стихира – храму, відтак прп. Стиховня ціла прп., зі своїми приспівами. Сл.: прп., І нині: богородичний з неділ. за гласом «Слава». На благословенні хлібів: Тропар прп., двічі і Богородице Діво раз. Відпуст великий з поминанням тільки служби прп.

Листопад 20 Середа
20 (7) Бл. Прп. Йосафати (Гордашевської). Свв. тридцять трьох мчч., що в Мелітині. Прп. чудотворця Лазаря, що постив на Галисійській горі.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар прп. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря прп. Катизми чергові з сідальними прп., також полієлей з величаннями і пополієлейний сідальний прп. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Єв. Лк. 24 зач.; 6:17-23. Пс. 50, і стихира свщмч. Канонів 2: перший Богородиці, другий прп. По 9-ій – світильний прп. Хвалитні стихири прп. – 4. Слава: прп., І нині: богородичний, за гласом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар прп., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря прп. Відпуст великий з поминанням тільки служби прп.

Часи: тропар і кондак прп.

Літургія: все – тільки прп. Апостол і євангелія спочатку – дня: Ап. – Кол. 259 зач.; 3, 17-4, 1. Єв. – Лк. 47 зач.; 9, 44-50. Прп.: Ап. – 1 Кор. 131 зач.; 4:9-16. Єв. – Ів. 65 зач.; 20:19-31.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” стихир – 8 всі свята. Слава: свята, І нині: 1-й богородичний (догмат), що віддається. Прокімен дня і три читання свята: Ісуса Навина 5:13-15, Суддів 6:2,7,11-24, Ісаї 14:7-20. Стихири на литії свята. Стиховня свята. На благословенні хлібів: Тропар свята, двічі і Богородице Діво раз. Відпуст великий з поминанням тільки служби свята.

Листопад 21 Четвер
21 (8) +Собор святого архистратига Михаїла й інших безплотних сил.
Утреня: по „Бог Господь”: тропар свята двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря свята. Катизми чергові з сідальними свята, також полієлей з величаннями і пополієлейний сідальний свята. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Єв. Мт. 52 зач.; 13:24-30,36-43. Пс. 50, і стихира свята. Канонів 2: перший Богородиці, другий свята. По 9-ій – світильний свята. Хвалитні стихири свята – 4. Слава, І нині: богородичний. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар свята, Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря свята. Відпуст великий з поминанням тільки служби свята.

Часи: тропар і кондак свята.

Літургія: все – тільки свята. Ап. – Євр. 305 зач.; 2:2-10. Єв. – Лк. 51 зач.; 10:16-21.

Вечірня: катизми нема. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 мчч.; 3 прп., Сл.: прп., І нині: хрестобогород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Листопад 22 П'ятниця
22 (9) Свв. мчч. Онисифора й Порфирія. Прп. Матрони. Прп. Теоктисти, що з Лезви.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчч. (2), Сл. прп., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря прп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха, мчч. та прп. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, мчч. Сл.: світил. прп., І нині: хрестобогородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл. прп., І нині: богород. за гласом тропаря прп. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му – мчч. та 9-му – прп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – Кол. 261 зач.; 4, 10-18. Єв. – Лк. 50 зач.; 10, 1-15.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 апп., 3 Октоїха; Сл.: апп., І нині: догмат 4-го гласу. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар апп., Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря апп. Відпуст великий з поминанням цілого тижня і апп.

Листопад 23 Субота
23 (10) Свв. апп. Ераста, Олімпа, Родіона і тих, що з ними.
Утреня: по “Бог Господь”: тропар апп. (2), Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря апп. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Пс. 50. Канон: якщо Господній або Богородичний храм – канонів 3: храму, апп. та Октоїха. Якщо храм святого, канонів 3: апп., храмового святого та Октоїха. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: апп., І нині: його богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар апп., Сл., І нині: богородичний відпустовий за гласом тропаря апп. і за днем тижня. Відпуст великий з поминанням усього тижня і апп.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – апп.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 2 Кор. 178 зач.; 5, 1-10. Єв. – Лк. 29 зач.; 7, 1-10.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” – 10 стихир: октоїха – 4, мчч. – 3, ісп. – 3. Слава: ісп., І нині: 1-й богородичний гласу, (догмат). На стиховні: недільні стихири октоїха. Тропар воскресний, мчч., Слава: ісп., І нині: богородичний недільний за гласом тропаря прп. Відпуст великий з поминанням недільним, мчч. і ісп.

Листопад 24 Неділя
24 (11) Неділя 22-га по Зісланні Святого Духа. Глас 5. Єв. 11.
Свв. мчч. Мини, Віктора й Вінкентія. Св. мчц. Стефаніди. прп. ісп. Теодора Студита.

Утреня: На „Бог Господь”: тропар недільний раз, мчч., Слава: ісп., І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря ісп. Катизми чергові зі звичайними їхніми недільними сідальними октоїха, полієлей, „Ангельський собор”, мала єктенія з вигласом „Бо благословиться” й іпакой гласу. Степенна чергового гласу Єв. – 11, Йо. 67 зач.; 21, 15-25. і все інше до канону – неділі. Псалом 50. Канонів 4: перший недільний октоїха, другий богородичний, третій мчч. і четвертий ісп. По 9-ій – недільний світильний, також мчч., Слава: ісп., І нині: богородичний недільного світильного. Хвалитних стихир недільних октоїха чергового гласу – 8. Слава: стихира євангельська чергова, І нині: „Преблагословенна”. По великому славослов’ї – тропар недільний «Сьогодні спасіння світу». Відпуст великий з поминанням служби недільної, мчч. і ісп.

Часи: тропар недільний – на всіх часах, також „Слава” на 3-му – мчч., на 6-му – храму, на 9-му – ісп. Кондаки – поперемінно, тобто: на 1-му – недільний, на 3-му – мчч., на 6-му – храму, на 9-му – ісп.

Літургія: Антифони недільні. Тропар недільний, Слава: кондак недільний, І нині: кондак богородичний, за гласом наславника кондака недільного. Прокімен, апостол, євангелія і причасний недільні. Ап.: Гал. 215 зач.; 6,11-18. Єв.: Лк. 83 зач.; 16, 19-31.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” стихир – 8 всі свщмч., Слава: свщмч., І нині: 1-й богородичний (догмат) за гласом наславника. Прокімен дня і три читання свщмч.: Муд. 4:7,16-20, 5:1-7, Прип. 3:13-16, 8:4, Муд. 5:15-6:3. Стихири на литії свщмч. Стиховня свщмч., зі своїми приспівами, Сл.: свщмч., І нині: богород. з неділ. стиховні за гласом «Слава». На благословенні хлібів: Тропар свщмч, двічі і „Богородице Діво” раз. Відпуст великий з поминанням тільки служби свщмч.

Листопад 25 Понеділок
25 (12) Тиждень 23-ій по Зісланні Святого Духа.
+Св. свщмч. Йосафата, архиєп. Полоцького.
Св. Йоана Милостивого, патр. Олександрійського. Прп. Ніла.
Утреня: по „Бог Господь”: тропар свщмч. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря свщмч. Катизми – 19, 20 з сідальними свщмч., також полієлей з величаннями і пополієлейний сідальний свщмч. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Єв. Ів. 35 зач.; 10:1-9. Пс. 50, і стихира ап. Канонів 2: перший Богородиці, один з двох звичайних („Немокрими ногами”, глас 2-й недільної утрені, або „Море перейшовши”, глас 8-й повечір’я у вівторок) з ірмосом, другий свщмч. Катавасія по кожній пісні – „Відкрию”. По 3-ій пісні – сідальний свщмч., по 6-ій – кондак-ікос свщмч., по 9-ій – світильний свщмч. Хвалитні стихири свщмч. – 4. Слава: свщмч., І нині: богородичний, за гласом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар свщмч., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря свщмч. Відпуст великий з поминанням тільки служби свщмч.

Часи: тропар і кондак свщмч.

Літургія: все – тільки свщмч. Ап. – Євр. 311 зач.; 4:14-5:10. Єв. – Ів. 36 зач.; 10:9-16.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” стихир – 6 всі свят. Слава: свят., І нині: 1-й богородичний (догмат). Прокімен дня і три читання свят.: Прип. 10:6-8, 8:6-21, Муд. 4:7-15, Муд. 8:17-9:14. Стиховня ціла свят., зі своїми приспівами, Сл.: свят., І нині: богород. з неділ. стиховні за гласом «Слава». Тропар свят., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря свят. Відпуст великий з поминанням тільки служби свят.

Листопад 26 Вівторок
26 (13) + Св. Йоана Золотустого, архиєп. Царгородського.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар свят. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря свят. Катизма чергова з сідальними свят., також полієлей з величаннями. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Єв. – Йо. 35 зач.; 10, 1-9. Пс. 50, і стихира свят. Канонів 2: перший Богородиці, другий свят. По 9-ій – світильний свят. Хвалитні стихири свят. – 4. Слава: свят., І нині: богородичний, за гласом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар свят., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря свят. Відпуст великий з поминанням тільки служби свят.

Часи: тропар і кондак свят.

Літургія: все – тільки свят. Апостол і євангелія спочатку – Ряд.: Ап. – 1 Сол. 263 зач.; 1, 6-10. Єв. – Лк. 55 зач.; 11, 1-10. Свят. – Ап. – Євр. 318 зач.; 7, 26-8, 2. Єв. – Йо. 36 зач.; 10, 9-16.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” стихир – 6 всі ап. Слава: ап., І нині: 1-й богородичний (догмат). Прокімен дня і три читання ап.: 1Пт. 1:1-25,2:1-6, 1Пт. 2:21-25, 3:1-9, 1Пт. 4:1-11. Стиховня ціла ап., зі своїми приспівами, Сл.: ап., І нині: богород. з неділ. стиховні за гласом «Слава». Тропар ап., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря ап. Відпуст великий з поминанням тільки служби ап.

Листопад 27 Середа
27 (14) + Св. і всехвального ап. Филипа.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар ап. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря ап. Катизма чергова з сідальними ап., також полієлей з величаннями. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Єв. Мр. 70 зач.; 16, 1-8.Пс. 50, і стихира ап. Канонів 2: перший Богородиці, другий ап. По 9-ій – світильний ап. Хвалитні стихири ап. – 4. Слава: ап., І нині: богородичний, за гласом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар ап., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря ап. Відпуст великий з поминанням тільки служби ап.

Часи: тропар і кондак ап.

Літургія: все – тільки ап. Апостол і євангелія спочатку – Ряд.: Ап. – 1 Сол. 264 зач.; 2, 1-8. Єв. – Лк. 56 зач.; 11, 9-13. Ап.Ап. – 1 Кор. зач. 131; 4, 9-16; Єв. – Йо. зач. 5; 1, 43-51.

Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 Октоїха; 3 мчч., Сл.: мчч., І нині: богород. за гласом «Слава». Прокімен дня. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Листопад 28 Четвер
28 (15) Свв. мчч. і ісп. Гурія, Самона й Авіва. Початок Різдв'яного посту.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар мчч. (2), Сл., І нині: богород. відпустовий за гласом тропаря мчч. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Канон Октоїха та мчч. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: світил. мчч., І нині: богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар мчч., Сл., І нині: богород. за гласом тропаря мчч. і за днем тижня.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – мчч.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 1 Сол. 265 зач.; 2, 9-14. Єв. – Лк. 57 зач.; 11, 14-23.

Вечірня: „Блажен муж”. На “Господи взиваю” стихир – 6 всі ап. Слава: ап., І нині: 1-й богородичний (догмат). Прокімен дня і три читання ап.: 1Пт. 1:1-25,2:1-6, 1Пт. 2:21-25,3:1-9, 1Пт. 4:1-11. Стиховня ціла ап., зі своїми приспівами, Сл.: ап., І нині: богород. з неділ. стиховні за гласом «Слава». Тропар ап., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря ап. Відпуст великий з поминанням тільки служби ап.

Листопад 29 П'ятниця
29 (16) + Св. ап. і єв. Матея.

Утреня: по „Бог Господь”: тропар ап. двічі, Слава, І нині: богородичний з недільних, за гласом тропаря ап. Катизма чергова з сідальними ап., також полієлей з величаннями. Степенна 4-го гласу, перший антифон. Прокімен, Єв. Йо. зач. 67; 21, 15-25. Пс. 50, і стихира ап. Канонів 2: перший Богородиці, другий ап. По 9-ій – світильний ап. Хвалитні стихири ап. – 4. Слава: ап., І нині: богородичний, за гласом наславника. По великому славослов’ї з трисвятим – тропар ап., Слава, І нині: богородичний з недільних за гласом тропаря ап. Відпуст великий з поминанням тільки служби ап.

Часи: тропар і кондак ап.

Літургія: все – тільки ап. Апостол і євангелія спочатку – Ряд.: Ап. – 1 Сол. 266 зач.; 2, 14-19. Єв. – Лк. 58 зач.; 11, 23-26. Ап.: Ап. – 1 Кор. 131 зач.; 4, 9-16. Єв. – Мт. 30 зач.; 9, 9-13.


Вечірня: катизма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 свят., 3 Октоїха; Сл.: свят., І нині: догмат 5-го гласу. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свят., Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря свят. Відпуст великий з поминанням цілого тижня і свят.

Листопад 30 Субота
30 (17) Св. Григорія, єп. Неокесарійського, чудотворця.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар свят. (2), Сл., І нині: богородичний воскресний за гласом тропаря свят. Катизми чергові, сідальні Октоїха. Пс. 50. Канон: якщо Господній або Богородичний храм – канонів 3: храму, свят. та Октоїха. Якщо храм святого, канонів 3: свят., храмового святого та Октоїха. По 9-ій пісні – світильний Октоїха, Сл.: свят., І нині: його богородичний. Стиховня Октоїха. По “Отче наш”: тропар свят., Сл., І нині: богородичний відпустовий за гласом тропаря свят. і за днем тижня. Відпуст великий з поминанням усього тижня і свят.

Часи: на 1-му – тропар дня; на 6-му – храму; на 3-му та 9-му – свят.

Літургія: вся служба дня. Ап. – 2 Кор. 185 зач.; 8, 1-5. Єв. – Лк. 36 зач.; 8, 16-21.

Вечірня: “Блажен муж”. На “Господи, взиваю” 10 стихир: 7 неділ., 3 мчч., Сл.: мчч., І нині: догмат 2-го гласу. Прокімен дня. Стиховня неділ. По “Отче наш” тропар воскресний, Сл.: мчч., І нині: богородичний з неділ. за гласом тропаря мчч. Великий відпуст з помин. неділі і мчч.

Немає коментарів:

Дописати коментар